Projekti
Bilde

No 2016.gada 6. līdz 17.jūnijam jau sesto gadu pēc kārtas notika dienas nometne Elejas pagasta bērniem un jauniešiem "Saulstariņu vasaras prieki".

Nometnes radošo nodarbību vadītāja Inga Andrejeva stāsta: “Šī gada nometnē piedalījās 18 bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Nometnes laikā bērni radoši strādāja, devāmies dažādās ekskursijās un pārgājienos un līdz noslēguma dienai bērni bija sagatavojuši nelielu teātra izrādi, kurai paši  gatavoja tērpus un tekstu. Šogad nometne atšķīrās ar to, ka to palīdzēja vadīt arī paši nometnes dalībnieki, par ko man bija liels prieks un gandarījums! Šogad bērniem vislabāk patika pārgājiens uz TĪSU bāzi, kur par jauku atmosfēru un par pārbaudījumiem mums bija parūpējušies Jelgavas novada jaunsargi Ērika Grinevica vadībā, par ko vēlamies viņiem izteikt vislielāko paldies, jo bērniem šis pārgājiens tik ļoti patika, ka nometnes noslēguma dienā devāmies uz Tīsu bāzi nakts pārgājienā, kur uzzinājām daudz vairāk par Tīsu bāzes vēsturi, pētījām meža cūku pēdas un devāmies pazemē - šahtās, kurās PSRS laikā atradās kodolraķetes - šis bija mūsu šī gada nometnes vislielākais piedzīvojums, kurš vēl ilgi paliks bērnu atmiņā.
Vēlamies izteikt lielu Paldies par sniegto atbalstu nodibinājumam "ABLV Charitable Foundation”, Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldei,  Hesburger, un Latvijas Sarkanā Krusta Dobeles komitejas Elejas nodaļas brīvprātīgajai Svetlanai Sergejevai par veikto brīvprātīgo darbu  - palīdzību nometnes vadīšanā.”

Nometne notika projekta “Nometnes Jelgavas novada bērniem 2016” ietvaros. Šajā projektā vēl tiks organizētas 2 nometnes: no 18.līdz 22.jūlijam Platonē diennakts nometne “Laipa” un no 1.augusta līdz 13.augustam Līvbērzes pagasta Vārpas ciemā dienas nometne “Stropiņš”.

 

Informāciju sagatavoja:

Projekta vadītāja Lelde Šantare