Projekti
Lielplatonē atvērs nelielu trenažieru zāli

Jelgavas novada pašvaldība, piesaistot projekta finanses un sadarbojoties ar Lielplatones vietējo uzņēmēju pagastā, izveidojusi iedzīvotājiem nelielu trenažieru zāli. Sporta telpa, kas atrodas pagasta centrā blakus veikalam “Aibe” un pastam, iedzīvotājiem pieejama būs no jaunā gada.

Līdz ar pirmajām janvāra dienām Lielplatones iedzīvotāji aicināti apmeklēt jaunās trenažieru telpas un izmēģināt jaunos trenažierus. Piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFFA) finansējumu projekta ietvaros, pašvaldība telpā izvietojusi piecus trenažierus – spiešanas solu, regulējamu atlētisko solu, vēderpreses solu, muguras atliekšanas trenažieri un kāju ikru  trenažieri -, kā arī svaru stieni un hanteļu komplektu, paredzot 5065,75 EUR.

Jānorāda, ka sporta aktivitātēm pielāgotā zāle tapusi ar vietējā uzņēmēja palīdzību. Uzņēmējs Aigars Audze, ieguldot savus privātos līdzekļus, telpās veicis kosmētisko remontu, kā arī uz grīdām izvietojis gumijotus materiālus, lai sportošana notiktu drošā un ērtā vidē.

Trenažieru zāle apmeklētājus gaidīs jau no 2018. gada 1. janvāra. Tā būs atvērta katru darba dienas vakaru no plkst. 17.00 līdz 21.00. Savukārt ceturtdienas būs pasludinātas par “dāmu dienām”, kad trenažierus varēs izmantot vien daiļā dzimuma pārstāves.

Jāpiemin, ka, piesaistot ELFLA projekta līdzekļus vēl projektā ir iegādāti brīvdabas āra trenažieri Glūdas un Zaļenieku pagastiem. Glūdas pagastā pie Aktivitāšu centra “Zemgale” ir uzstādīti 3 brīvdabas āra trenažieri, bet Zaļenieku pagastā sporta laukumā ir uzstādīti 6 brīvdabas āra trenažieri. Kopējais projekta finansējums sastāda 12 130,75 EUR no tiem publiskais finansējums ir 8999,74 EUR un pašvaldības finansējums 3131,01 EUR.

Projekts “Trenažieru zāles aprīkojumu iegāde Lielplatones pagastā un āra trenažieru iegāde Glūdas un Zaļenieku pagastos sporta aktivitāšu nodrošināšanai” (projekta Nr. 17-06-AL03-A019.2203-000002) tika izstrādāts vadoties pēc Lauku partnerības "Lielupe" izstrādātas sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas Jelgavas un Ozolnieku novadiem 2014.-2020. gadam noteiktajām lauku teritoriju attīstības prioritātēm, pasākumiem un rīcībām, kā arī iedzīvotāju foruma aptaujas rezultātiem par kopienu attīstību un uzlabošanu un Jelgavas novada attīstības programmas 2017.–2023. gadam izvirzītajiem mērķiem par vietējo iedzīvotāju līdzdalību vietējās dzīves kvalitātes uzlabošanā.

attels