Projekti
Neklātienes vidusskolas pedagogi piedalās mācībās Itālijā

Laikā no 25. līdz 29. martam Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas četri pedagogi (I. Sērmūksle, R. Brīvmane, L. Vecums-Veco, I. Eihentāle) devās Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta Nr. 2018-1-LV01-KA201-046972 “Restarting adult learning skills through new teaching methods” (“Pieaugušo izglītības prasmju atjaunošana izmantojot jaunas mācību metodes”) ietvaros uz Itālijas pilsētu Lamezia Terme, kur kopā ar projekta dalībniekiem no Itālijas “Futuro Digitale” un Igaunijas Tallinas Pieaugušo ģimnāzijas (Tallinna Täiskasvanute Gümnaasium) pārstāvjiem dalījās pieredzē, kā pilnveidot  tālmācības metodes e-mācību vidē “Moodle”.

Projekta mērķis ir izstrādāt un piedāvāt pedagogiem daudzpusīgāku un kvalitatīvāku metodisko materiālu darbam ar pieaugušajiem tālmācības vidē, apgūstot jaunas mācīšanas darba metodes, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

Pirmajā dienā uz kopīgo tikšanos bija ieradies arī Platānijas mērs, kas sveica visus klātesošos ar svinīgu projekta atklāšanas runu un novēlēja veiksmi projektā izvirzīto mērķu sasniegšanai un pats galvenais – turpināt starptautisko sadarbību, lai kopīgiem spēkiem veicinātu informācijas tehnoloģiju rīku pilnveidi e-mācību vidē, ņemot vērā mūsdienu tendences.

Igaunijas pārstāvji prezentēja savu e-tālmācības vidi “Moodle”. Dažas teicamas idejas un risinājumus Neklātienes vidusskolā adaptēs savā darbībā. Vērtīgs ieguvums bija uzzināt, kā Igaunijas skolotāji sniedz katram izglītojamajam atgriezenisko saiti par paveiktiem pārbaudes darbiem. Kad mācību priekšmets ir beidzes, izglītojamais dod savu novērtējumu par kursu. Līdz ar to, pedagogs var izvērtēt, vai nākamajā semestrī būtu jāveic kādi uzlabojumi. Vēl izglītojamiem ir iespēja apspriest ar skolu saistītās lietas e-vides forumā, kā arī uzdot jautājumus pedagogiem par mācību priekšmetu.

Jelgavas novada Neklātienes vidusskola prezentēja apjomīgās atgriezeniskās saites platformas – “Edurio” aptaujas rezultātus, kurā piedalījās respondenti no visām 3 projekta dalībvalstīm. Pēcpusdienā katrs varēja iepazīties ar savas izglītības iestādes rezultātiem un diskutēt par tiem, izvērtējot, ko turpmāk vajadzētu pilnveidot.

Itālijas kolēģi prezentēja savas izglītības iestādes kursus, kas pamatā ir veidoti pedagogu tālākizglītībai. Lai gan kursi ir pieejami e-vidē, tomēr katram dalībniekam ir noteikts stundu skaits, kurš jāvelta mācībām klātienē.

Itāļu kolēģi bija sagatavojuši arī izzinošu kultūras programmu, kuras laikā dalībniekiem bija iespēja iepazīt gan mazo Platānijas ciematu, gan Lamezia Terme vēsturisko pilsētas daļu, kā arī radošā gaisotnē baudīt dabasskatus Monte Reventino kalnā.

Brauciena ietvaros gūto pieredzi un idejas plānots apspriest tālākizglītības skolotāju metodiskās komisijas sanāksmē un izvērtēt, ko no redzētā ieviest savā skolā.

Informāciju sagatavoja: Inga Eihentāle

 

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģiskās partnerības projekts Nr.2018-1-LV01-KA201-046972 skolu izglītības sektorā "Restarting adult learning skills through new teaching methods" (Pieaugušo izglītības prasmju atjaunošana izmantojot jaunas mācību metodes) ir ieguvis ES finansējumu 18890 EUR apmērā piedaloties 3 partneriem – NVO no Itālijas “Futuro Digitale”, Tallinas Pieaugušo ģimnāzija no Igaunijas un projekta vadošajam partnerim/projekta iesniedzējam – Neklātienes vidusskolai. Ieviešanas laiks  01.10.2018.–31.10.2019.

Erasmus logo