Novada ziņas
Uzzini par tūrisma aktualitātēm Pierīgā, meklē projekta „Tūrisms kopā” telti dažādos pasākumos un svētkos!

Lai iepazīstinātu Pierīgas iedzīvotājus un viesus, visas vasaras garumā, no maija līdz augustam, dažādos svētkos un pasākumos, projekta „Tūrisms kopā” ietvaros,  tiek prezentēta telts un lielformāta āra spēle „Iepazīsti Pierīgu”.

Projektu „Tūrisms kopā” īsteno sešas Pierīgas pašvaldības – Ķekavas, Mārupes, Babītes, Olaines, Jelgavas un Ozolnieku novadi, kā arī trīs vietējās rīcības grupas – biedrība „Pierīgas partnerība” kopā ar biedrību „Lauku partnerība „Lielupe”” un biedrību „Partnerība Daugavkrasts”. Deviņpusējā sadarbība paredz īstenot dažādas mārketinga aktivitātes un vienota telts un āra spēle ir tikai viena no tām. Līdz šim ir izstrādāta kopēja tūrisma stratēģija, ir notikuši gidu kursi, paralēli tiek organiziēti pieredzes apmaiņas braucieni, izveidota vienota interaktīvā karte un noris darbs pie vides objektu uzstādīšanas katrā no sešiem novadiem. Projektu plānots noslēgt šī gada nogalē.

Pirmo reizi telts un āra lielformāta spēle jau tikusi prezentēta Mārupes novada aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā š.g. 4.maijā. Tālāk tā gaidīs 18.jūnijā Jelgavas novada svētkos, 25.maijā Olaines novada svētkos, 15.jūnijā Ķekavas novada svētkos, 20.jūlijā Ozolnieku novada svētkos un 25.augustā „Sīpolsvētkos” Babītes novadā. Apmeklējot projekta telti, svētku viesiem būs lieliska iespēja uzzināt par jaunākajām tūrisma aktualitātēm Pierīgas novados, tuvākajiem pasākumiem un interesantākajām apskates vietām. Piedaloties lielformāta spēlē „Iepazīsti Pierīgu”, varēs uzzināt gan ko jaunu par katru no novadiem, gan izaicnāt savu draugu, ģimenes locekli vai kaimiņu uz sacensību, ātrākajam un precīzākajam splēlētājam iegūstot kādu vērtīgu suvenīru.

Uz tikšanos svētkos!

Projektu „Tūrisms kopā” (17-00-A019.332-000005) īsteno biedrība „Pierīgas partnerība” kopā ar biedrību „Lauku partnerība „Lielupe””, biedrība „Partnerība „Daugavkrasts”” un Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novadu pašvaldības Lauku attīstības programmas 2014.—2020. gadam pasākumā “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

Logo

Informāciju sagatavoja
Aiva Vancāne