Projekti
Kamēr esi mājās, iepazīsti tūrisma iespējas tepat Pierīgā!

Cik daudz mēs zinām par tuvākajiem novadiem Pierīgā? Kādas interesantas vietas un  iespējas tie piedāvā? LEADER sadarbības projekta „Tūrisms kopā” ietvaros ir izdots jauns tūrisma informatīvais izdevums „Apceļo Pierīgu!".

Šeit apkopotas jaukas idejas ceļojumiem un atpūtai Mārupes, Olaines, Babītes, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novados.” Tas ir lielisks palīgs, lai varētu plānot nelielus un tuvus izbraucienus Pierīgā, kad ārkārtas situācija valstī stabilizēsies.

Rīgas tuvumā esošo, novadu tūrisma piedāvājums brošūrā izkārtots sešos tematiskajos blokos:

  • kultūrvēstures objekti un piemiņas vietas,
  • objekti ģimenēm ar bērniem,
  • aktīvā atpūta visos gadalaikos,
  • dabas tūrisms,
  • labjūtes tūrisms un darījumu pasākumu norises vietas.

Lai vieglāk būtu saplānot savas brīvdienas, ir sastādīti jau gatavi ceļojumu maršrutu piemēri, kurus var izmantot, lai iedvesmotos vai arī izmantot kā jau gatavu vienas dienas plānu. Pie objektu aprakstiem ir arī īpaša atzīme par pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet darījumu tūrisma sadaļā ir informācija par papildus iespējām semināra, konferences vai kolektīva saliedēšanās pasākuma norises vietā: ēdināšanu, gultasvietu skaitu un stāvvietu.

Viegli, ātri un ērti sasniedzamajos Pierīgas novados, kur dabiskā vidē saskanīgi iekļaujas iedvesmojoša un aktīva atpūta ģimenēm un bērniem, sportiski piedzīvojumi un izzinoša izklaide, plašas iespējas attīstīt vaļaspriekus un ļauties miesas un gara labjūtes lutināšanai, katrs ceļotājs atradīs ko piemērotu.

Aktīvā uzņēmējdarbības vide radījusi īpašu rokrakstu darījumu tūrismam, kur kvalitatīvu lietišķo infrastruktūru papildina iedvesmojošā lauku ainavas telpa, izlolotie mājražotāju labumi un oriģinālas iespējas motivējošām ekskursijām.

Izpēti sagatavotos maršrutus un atzīmē tos, uz kuriem noteikti dosies, kad situācija valstī stabilizēsies!

Uz tikšanos Pierīgā!

 

Ar mērķi sadarboties un vienotām mārketinga aktivitātēm popularizēt kopēju atpūtas piedāvājumu teritoriju iedzīvotājiem un viesiem, projektā „Tūrisms kopā” apvienojušies seši Pierīgas novadi. Projektu īsteno vietējās rīcības grupas – biedrības „Pierīgas Partnerība”, Lauku partnerība „Lielupe” un partnerība „Daugavkrasts” – kopā ar pārstāvēto novadu pašvaldībām – Mārupes, Olaines, Babītes, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas.

Projekts „Tūrisms kopā” (17-00-A019.332-000005) tiek īstenots Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākumā „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

Logo