Projekti Novada ziņas
Staļģenes muižas parkā norisinājusies koku un krūmu stādīšanas talka

29. septembrī Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes muižas parkā, piedaloties ainavu arhitektei Kristīnei Dreijai, Staļģenes vidusskolas skolniekiem un pašvaldības darbiniekiem, Staļģenes muižas parkā norisinājās koku un krūmu stādīšanas talka.

Koku un krūmu stādīšana parkā notika projekta “Meža dienas 2020” ietvaros. Proti, piedaloties izsludinātajā Latvijas Pašvaldību savienības projektā un saņemot Meža attīstības fonda finansējumu, Jelgavas novada pašvaldība guva finansiālu atbalstu 1500 EUR apmērā. Par piešķirto finansējumu bija iespēja papildināt Staļģenes muižas parku ar 63 kokiem un krūmiem.

Tāpat Meža dienu ietvaros sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, piedaloties jomas profesionāļiem, 29. septembrī norisinājās seminārs pašvaldību speciālistiem un interesentiem “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos!”. Semināra ietvaros arī jomas speciālistiem bija iespēja līdzdarboties koku stādīšanas paraugdemonstrējumos.

Foto – Elīna Zālīte

Ja nevēlaties, lai Jūsu attēls būtu publicēts, aicinām sazināties ar Jelgavas novada pašvaldību, rakstot e-pastu uz zinas@jelgavasnovads.lv vai zvanot pa tālruni +371 63024934.

Staļģenes muižas parkā norisinājusies koku un krūmu stādīšanas talka