Pašvaldība
Konkursā “Jelgavas novada Uzņēmēju gada balva 2021” šogad aicina pieteikt arī Ozolnieku novada uzņēmumus

Jelgavas novada pašvaldības organizētajam konkursam “Jelgavas novada Uzņēmēju gada balva” šogad apritēs desmit gadi.  Apaļais jubilejas gads konkursa nolikumā iezīmējas ar jaunām vēsmām – šogad žūrijas komisija aicina konkursam pieteikt ne vien Jelgavas novada uzņēmumus, bet arī Ozolnieku novadā reģistrētus vai strādājošus uzņēmumus. Lēmumu Jelgavas novada domes deputāti apstiprināja 28. aprīļa domes sēdē, balstoties uz faktu, ka jaunveidojamais Jelgavas novads šovasar apvienos Jelgavas novada un Ozolnieku novada pašvaldības.

Jelgavas novada uzņēmējdarbības balva ik gadu tiek piešķirta radošiem, novatoriskiem, ilgtspējīgiem uzņēmumiem, šogad dalībniekus var pieteikt sešās dažādās nominācijās: Gada lauksaimnieks, Gada ražotājs, Gada jaunais uzņēmējs, Gada ģimenes uzņēmums, Gada uzņēmīgākais uzņēmējs un Gada inovatīvākais uzņēmums.

“Piespiedu dīkstāve radījusi apstākļus, kas uzņēmējus ietekmējusi dažādi. Kādam bijis īstais brīdis pacelties augstāk, atvērties un radīt lielisku piemēru, par ko ir vērts uzzināt arī citiem, bet kādam gauži neapskaužami ir nācies nolaist spārnus un nosēsties malā. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazināts nomināciju skaits no astoņām uz sešām, jo pandēmijas dēļ neloģiski būtu gaidīt nominantu pieteikumus uz gandrīz likvidētu darbību, tāpēc pieņemts lēmums šogad nomināciju skaitu samazināt”, skaidro Uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāja Sanita Smirnova.

“Jau kopš pavasara mums visiem nācies pieņemt virkni ierobežojumu. Uzņēmējiem šis ir bijis ne tikai smagu pārbaudījumu, dažām nozarēm – piemēram, nišas maiņas, internetveikala vai attālinātās tirdzniecības organizēšanā darba jaudas kāpinājums gana lielas spriedzes apstākļos. Taču par spīti Covid-19 mestajiem izaicinājumiem, zinām, ka Jelgavas novada cilvēkos mājo spīts visu paveikt pēc vislabākās sirdsapziņas - vai tā būtu lauksaimniecība, mājražošana, pakalpojuma nodrošināšana, tūrisms vai kāda cita joma, katrā ir kāds , kurš par saviem sasniegtajiem rezultātiem profesionālajā jomā īpaši izceļams. Aicinām šogad gan Jelgavas, gan Ozolnieku novada iedzīvotājus pamanīt un pieteikt konkursam daudzpusīgus pakalpojuma sniedzējus, kas spējuši COVID laiku pārdzīvot  pielāgojoties un stutējot ekonomiku, atrodot jaunus risinājumus savā uzņēmējdarbībā un izaugsmē, veicinot nodarbinātību un nodrošinot attīstību. Mēs priecājamies par katru lielu un mazu uzņēmumu, par ģimenes sapni, kas pāraudzis konkurētspējīgā biznesā, par komandas darbu un spilgtām personībām. Piesakiet tos, par kuriem priecājaties, kuru produktus labprāt pērkat un iesakāt citiem, tos, kuri Jūs pārsteiguši vai par kuru darbu esat lepni būt vietējie”, stāsta Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Jelgavas un Ozolnieku novada uzņēmēji, iedzīvotāji un pagastu pārvaldes savus kandidātus var izvirzīt no 5. maija līdz 2. jūlijam. Kandidatūras izvirzāmas, iesniedzot vienotu pieteikuma formu elektroniski (pieejama Jelgavas novada pašvaldības mājas lapā ), kā arī iespējams pieteikumu formu lejuplādēt, aizpildīt un iesniegt klātienē kādā no tuvākajām pagastu pārvaldēm un abu pašvaldību centrālajās administrācijas ēkās (Jelgavā, Pasta ielā 37 un Ozolnieki, Stadiona iela 10).

Konkursa uzvarētāji visās nominācijās tiks godināti svinīgā ceremonijā 2021.gada septembra mēnesī.