Uzņēmējdarbība
Elejā darbu uzsāk tūrisma treileris, ko apsaimniekos konkursa "Lepni par Jelgavas novadu" uzvarētāji

Līdz ar uzvaru konkursā “Lepni par Jelgavas novadu” šonedēļ pašvaldības jaunajā mobilajā tūrisma un tirdzniecības treilerī darbu uzsāk novada uzņēmēja un mājražotāja Ināra Mālkalne. Mobilais tūrisma un tirdzniecības treileris uz visu vasaras sezonu uzsāk savu darbību līdzās Astartes degvielas uzpildes stacijai Elejā. 

Konkursa ietvaros vērtēšanas komisija starp iesniegtajiem konkursa pieteikumiem vienbalsīgi tika lēmusi tūrisma sezonā tiesības par mobilā tūrisma un tirdzniecības treilera lietošanu piešķirt novada uzņēmējai I. Mālkalnei, kuras saimnieciskā darbība saistīta ar dažādu paštaisītu sieru, dārzeņu salātu un konservējumu gatavošanu. Konkursa nolikums paredz, ka saņemot savā lietošanā pašvaldības iegādāto un dizainiski noformēto treileri, uzņēmēja līdzās sava produkta tirgošanai atraktīvi popularizēs arī novada tūrisma maršrutus un objektus.

Treileris ir kā reprezentatīvs, interaktīvs objekts, kas šobrīd novietots Elejas degvielas uzpildes stacijas “Astarte” laukumā. Lokācija izvēlēta, pamatojoties uz ievērojamo tūristu plūsmu, kas ierodas no Lietuvas un Latvijas iepazīšanu sāk tieši ar Eleju, tādējādi iecerēts, ka šī vieta nodrošinās treilerim regulāru apmeklētāju piesaisti. Noslēgtais līgums starp uzņēmēju un pašvaldību nosaka, ka I. Mālkalne ir tiesīga mobilo tirdzniecības treileri izmantot divas tūrisma sezonas – gan šogad, gan nākamgad (līdz 2023. gadam).

Iepazīstinot vērtēšanas komisijas locekļus ar savu piedāvājumu un redzējumu, I. Mālkalne norādīja, ka mobilo tirdzniecības treileri vēlas nodrošināt ar daudzveidīgu preču sortimentu. Šobrīd uzņēmēja jau uzrunājusi un vienojusies par kopīgu sadarbības modeli ar diviem novada mājražotājiem – z/s “Trubenieki”, kas Lielplatonē nodarbojas ar šitaki sēņu audzēšanu, un “Piparmētru namiņu”, kas Vilcē no dažādu šķirņu piparmētrām ražo tējas, sīrupus un saldumus.

“Šonedēļ treilerī noslēdzām pēdējos labiekārtošanas darbus, lai jau nogalē varētu uzsākt aktīvu tirgošanos. Tas ir gana atraktīvs savā dizainā, ceram ar košo noformējumu piesaistīt interesi. Līdzās manis gatavotajiem sieriem un konservējumiem, treilerī tirgosim arī dažādus gardumus no šitake sēnēm un saldumus no piparmētrām. Mani sadarbības partneri ir mājražotāji ar kuriem kopā sadarbojamies novada tūrisma maršrutā “Ieaud Zemgales garšu simtgades jostā”. Šis tūrisma maršruts tapis pašu uzņēmēju iniciatīvas rezultātā, lai ceļotājiem piedāvātu aizraujošu un garšu piepildītu dienu Jelgavas pusē. Atbalstām viens otru, kopā strādājot, nesot līdzatbildību un godīgu attieksmi pret saviem cilvēkiem un atbraucējiem. Ja mums izdosies piesaistīt gana daudz pircējus un jutīsim, ka šī ideja ir dzīvotspējīga, noteikti apsvērsim ideju tirgot arī vēl citus novada mājražotāju gatavotos produktus. Galvenais ar cilvēkiem ir runāt – par to, kas viņus interesē, ko vēlas apskatīt vēl bez tradicionālajiem un iecerētajām vietām Jelgavas novadā – man patīk cilvēkos radīt interesi, viņus iepriecināt. Popularizēsim novadu un skatīsimies, kā mums ies”, bilst konkursa uzvarētāja, zemnieku saimniecības “Blūdži” īpašniece Ināra Mālkalne. 

Kā jau iepriekš ziņots, Jelgavas novada pašvaldībā darbs pie tirdzniecības treilera darbības principiem tika uzsākts pagājušā gada nogalē, vēloties apvienot divas nozīmīgas jomas – tūrismu un uzņēmējdarbību. Šis ir viens no apliecinājumiem un praktiskiem rezultātiem Jelgavas novada pašvaldības iniciatīvā atbalstīt uzņēmējdarbību, palīdzot atraktīvā veidā nodrošināt saražotās produkcijas noietu. Radītais treilera dizaina koncepts veidots saskaņā ar novada korporatīvās identitātes krāsām – zilu, zelta un zaļu krāsu.  Zilā krāsa simbolizē ūdeni, Lielupi un tās pietekas, kas caurvij novada teritoriju, zelta –cilvēkus, ģimenes un darba tikumu, savukārt zaļā krāsa treilera dizainā iekļauta, papildinot tā noformējumu ar dabīgajiem augiem, kas simbolizē zaļojošus un sulīgus labības dzinumus. Treilera zīmējumā ar simboliem atzīmēti ievērojamākie tūrisma objekti Jelgavas novadā, tādējādi sniedzot ieskatu tajā, kas ir tās lietas, kuras Jelgavas novadā  ir iespējams iepazīt. Treileri rotā sauklis “Neseko pūlim, seko garšas un dabas iedvesmai!” – šis ir aicinājums ikvienam gūt pašam savu, individuālo pieredzi Jelgavas novadā,  kas noteikti iepriecinās ar mierpilnām atpūtas iespējām, spēcinās ar dabas harmoniju un pārsteigs ar dažādajām garšām.