Sociālā joma
Treneris no Ozolniekiem palīdz Nīderlandei izcīnīt olimpisko bronzu

Spraigā un dramatiskā cīņā aizvadīts Tokijas olimpisko spēļu čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā dāmu konkurencē pie bronzas medaļas tikusi nīderlandiete Merela Smuldersa. Izcīnītajai BMX bronzas medaļai savu artavu devusi arī Latvijas BMX saime, jo Merelas treneris ir bijušais BMX riteņbraucējs Klāvs Lisovskis no Ozolniekiem.

Pasaules uzmanības centrā šobrīd ir Tokijas olimpiskās spēles, kas katru dienu pārsteidz ar spilgtiem sporta notikumiem, jaunām uzvarām un pārspētiem pasaules rekordiem. Ar dramatiskiem un spraigiem momentiem izvērsās arī BMX sacensības.

Nīderlandes sportistes Merelas Smuldersas treneris Klāvs Lisovskis stāsta: “Visi ļoti priecājamies par Merelas uzvaru, šo uzvaru vēl īpašāku dara fakts, ka vēl maijā Merelai nemaz nebija “biļete” uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet piedaloties pasaules kausā Veronā (Itālijā), Merela ar savu sniegumu ieguva otro vietu, kas viņai nodrošināja ceļa zīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šoreiz zvaigznes sakrita par labu Merelai un neskatoties uz viņas māsas Lauras Smuldersas neveiksmīgo sadursmi trasē, viņa ieguva godalgoto trešo vietu”.

Klāvs Lisovskis pusotru gadu ir treneris ne vien 23 gadus vecajai Merelai Smuldersai, bet arī viņas 27 gadus vecajai māsai – Laurai Smuldersai. Ozolnieku pagastā augušais Lisovskis ārzemēs par treneri strādājis arī Šveicē, bet pats vēl piedalās amatieru BMX sacensībās, un jau sešas reizes kļuvis par Eiropas čempionu.

Pirmo un otro vietu BMX sacensībās dāmu konkurencē dala Lielbritānijas un Kolumbijas sportistes. Betanija Šrīvere no Lielbritānijas izcīnīja pirmo vietu, savukārt Mariana Pahona no Kolumbijas ieguva otro vietu.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA (Merela Smuldersa attēlā pirmā no kreisās)