Sociālā joma
Lielplatones muiža aicina uz pasākumu “Mirklis dvēselei”

Šajā nedēļas nogalē 21. augustā viena no Jelgavas novada muižām – Lielplatones muiža- ielūdz interesentus uz brīvdabas pasākumu “Mirklis dvēselei”, nodrošinot ciemiņiem iespēju ne vien ielūkoties jaunizveidotajā zvanu kolekcijā, bet arī apskatīt kungu māju, vešerienes māju un vakara noslēgumā baudīt muzikālu koncertu.

Pasākuma laikā no plkst. 17:00 līdz 19:00 būs apskatāma ‘’Kungu māja’’, kas 19. gs. piederējusi baronu Hānu dzimtai, aplūkojama veļas māja ‘’Vešūzis’’, kurā būs atspoguļotas senās veļas mazgāšanas tradīcijas un dzirdami Vešerieņu stāsti. Tāpat apmeklētājus vienaldzīgus neatstās arī unikālā zvanu kolekcija, kurā ir ap 1000 dažādas izcelsmes vēstures, senuma, formas un materiālu zvani.

Savukārt no plkst. 20:00 līdz 21:00 muižas parku ieskandinās muzikālais džeza priekšnesums Alises Kantes un Āra Ozola izpildījumā. Jānorāda, ka muzikālā priekšnesuma laikā vietu skaits būs ierobežots, tādēļ nepieciešama obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 26611468 vai uz e-pastu lielplatones.muiza@jelgavasnovads.lv.

Ieeja pasākumā, uzrādot derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu.