Pašvaldība
Lemj par disciplinārlietas uzsākšanu

Neskatoties uz pirmssvētku laiku, vēl dažas stundas pirms darba dienas beigām Jelgavas novada dome piektdien, 23.decembrī, sanāca uz ārkārtas sēdi, atsaucoties uz septiņu deputātu parakstītu rosinājumu disciplinārlietas ierosināšanai pret Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektori Līgu Lonerti un viņas atstādināšanai no amata.

Rosinājumu sasaukt domes ārkārtas sēdi parakstījuši Andris Ozoliņš, Madars Lasmanis, Uldis Ainārs, Irina Dolgova, Jānis Kažotnieks, Ģirts Neija un Emīls Dobrājs.

Neskatoties uz to, ka jau ar 30.11.2021. pašvaldībā juridisko pakalpojumu vairs nesniedz ārpakalpojuma nodrošinātājs SIA “Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs”, konkrētie deputāti arvien uzstājīgi pārmet izpilddirektorei, ka viņa sniegusi nepatiesu informāciju par izpilddirektores vietnieces juridiskajos jautājumos aizvietošanu un atbilstoši informējot par to ministriju, rīkojusies prettiesiski deleģētu uzdevumu ietvaros un izvērtējama viņas saziņa ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Lēmumprojekts pamatots ar terminiem ”prettiesiska rīcība” un “labas pārvaldības principu pārkāpšana”, tiesa gan, iztrūkstot pierādījumiem, tāpēc deputāti aicināja tieši disciplinārlietas laikā izvērtēt, vai viņu bažām par pārkāpumiem ir pamats.  Deputātu balsojums atklāja, ka ar 11 balsīm “par” un 5 balsīm “pret” lēmumprojekts ir atbalstīts, izlemjot izveidot arī disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju, kas arī vērtēs pārmetumu pamatotību. Komisijas sastāvā ar balsojumu ievēlēti deputāti: Dina Tauriņa, Jānis Kažotnieks, Uldis Ainārs, Oskars Cīrulis, Madars Lasmanis, Lolita Duge, Irina Dolgova, Emīls Dobrājs.

Lēmums stājas spēkā no brīža, kad tā paziņojumu saņem izpilddirektore, un disciplinārlietas izmeklēšanas laikā, kas noteikts 3 mēnešus, izpilddirektore no amata pienākumiem tiek atstādināta.