Projekti
Projekta pasākuma plakāts

Š.g. 5. novembrī Jelgavas novada pašvaldība ielūdz uz semināru/diskusiju par personu ar intelektuālās attīstības traucējumiem iekļaušanu sabiedrībā un viņu tiesību ievērošanu. 

Semināra mērķis ir integrēti paskatīties uz jomā pastāvošajām problēmām un kopīgā darbā rast risinājumus personu ar intelektuālās attīstības traucējumiem atbalstam dažādos dzīves posmos.

Seminārā piedalīsies dažādu organizāciju pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Islandes un Latvijas un tas sastāvēs no diskusiju daļas, kur tiks analizētas noteiktās jomās pastāvošās problēmas, minēti labās prakses piemēri un praktiskās daļas ar atbalsta mehānismu kartēšanu.

Semināra programma:

  • 09:30 – 10:00 Reģistrēšanās
  • 10:00 – 10:20 Pasākuma atklāšana
  • 10:20 – 11:30 Diskusijas daļa ar video atskaņošanu par personu ar intelektuālās attīstības traucējumiem tiesību ievērošanu, pastāvošajām problēmām un labo praksi
  • 11:30 – 12:00 Kafijas pauze
  • 12:00 – 12:45 Diskusijas turpinājums
  • 12:45 – 13:45 Praktiskā daļa ar atbalsta mehānismu kartēšanu.

Semināra moderators: Māris Grāvis, cilvēks ar ilggadīgu pieredzi darbā ar personām ar intelektuālās attīstības traucējumiem, biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" vadītājs

Semināra darba valoda: angļu

Seminārs norises vieta: Jelgavas novada pašvaldība, Lielā zāle, 1.stāvs, Pasta iela 37, Jelgava.

Lūdzam pieteikt savu dalību līdz š.g. 31. oktobrim aizpildot pieteikuma formu.

Seminārs tiek organizēts Nordplus projekta Nr. NPAD-2019/10060 Manas izvēles brīvība (Eng: Freedom of my Choice) ietvaros.

Vairāk informācijas par projektu: https://bit.ly/2o9DcUB