Projekti
Norisinājušās radošās darbnīcas keramikā un kūdras izmantošanā dizainā

Lai popularizētu vietējos dabas resursus un to pielietošanu mākslā, projekta “Lauku māksla” ietvaros Abgunstes muižā novembra beigās norisinājās keramikas un kūdras radošās darbnīcas.

Keramikas darbnīcā meistares Ilzes Emses Grībergas vadībā dalībnieki apguva dažādas tehnikas un māla veidošanas paņēmienus. Tāpat klausījās Abgunstes muižas saimnieces pieredzes stāstu par Nobarigama cepļa tapšanu un procesu māla darbu apdedzināšanai.

Radošās darbnīcas “Kūdras inovācijas dizainā un mākslā” ietvaros kūdras pētnieks un mākslinieks Edgars Ameriks iepazīstināja ar garo un sarežģīto kūdras, kas tiek izmantota tieši mākslas darbu tapšanai, ieguves, transportēšanas, žāvēšanas un uzglabāšanas procesu. Praktiskajās nodarbībās dalībnieki varēja apgūt kūdras apmetuma veidošanu ar rokām un kompresoru un izveidot nelielus mākslas darbus no kūdras.

Aktivitātes norisinājās ELFLA Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšprogrammas „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekta „Lauku māksla – Rural Art (He-A.R.T)”, Nr. 18-00-A019.333-000005 ietvaros.

Logo