Projekti
Skolēni iepazīst veiksmīgas karjeras stratēģiju

29. novembrī Elejas vidusskolas 9.-12. klašu skolēni tikās ar izaugsmes treneri, lai risinātu veiksmīgas karjeras attīstības jautājumus.

Skolēni apdomāja, ko katrs saprot ar jēdzienu „veiksmīga karjera”, kopīgi izpētīja dažādas stratēģijas savu vēlmju piepildīšanā un klausījās iedvesmojošus piemērus par citu cilvēku veiksmes stāstiem. Uzskatāmi tika parādīta atšķirība starp prieku un labsajūtu, darot iemīļotu darbu, un apnicību, kādu izraisa nemīlēts darbs. Skolēni tika aicināti praktizēt ieradumu visu darīt enerģiski, ar smaidu un entuziasmu. Tika parādīts, kā motivācija, veselīga konkurence un pozitīvas izjūtas ļauj darba uzdevumu paveikt pat piecas reizes ātrāk nekā nesaprotami norādījumi un motivācijas trūkums. Jauniešiem bija arī iespēja aizdomāties, vai gribas būt vienīgi patērētājiem, kas pilda kāda cita maciņu, vai tomēr pašiem radīt ko jaunu un vērtīgu.

Praktiskajā daļā katram tika dots uzdevums apzināt vairākas savas prasmes un katrai no tām iedomāties pāris cilvēkus, kam varētu piedāvāt atbilstošus pakalpojumus. Skolēni kopīgi pildīja uzdevumu, kas ļāva analizēt komandas darba priekšrocības un kļūmes, mācījās laikus apzināties un risināt problēmas.

Jaunieši tika mudināti neatlikt karjeras veidošanu uz nākotni, bet sākt jau šodien, uzdrīkstēties, uzņemties atbildību par savu dzīvi, apzināti veidojot veiksmīgu karjeru, kas dos gandarījumu gan pašam, gan sabiedrībai. Pēc pasākuma aptaujātie jaunieši atzina, ka nodarbība bija noderīga un ir iegūts jauns spars nākotnes iespēju atklāšanai un realizēšanai.

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants A. Karlovska

ESF logo