Projekti
Sadarbības vizīte amatu apmācības centrā Vācijā

Laikā no 7. līdz 10. novembrim Jelgavas novada pašvaldības speciālisti, Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas direktore un skolas absolvente Viktorija Krasovska pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Vācijā, Berlīnes-Brandenburgas federālo zemju būvniecības profesionālās apmācības asociācijas (Berufsförderungswerk e.V.) amatu apmācību centrā, kas atrodas Frankfurtē pie Oderas.

Tikšanās mērķis - restauratoru mācību centra izveide un sadarbība turpmāko projektu realizācijā. Berlīnes-Brandenburgas federālo zemju būvniecības profesionālās apmācības asociācija veicina dažāda vecuma un tautību cilvēku arodapmācību. Izglītības centrs veic apmācību sekojošās profesijās - būvnieki, galdnieki, mūrnieki, apmetēji u.c. Sadarbības projekta ietvaros Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas skolēni, absolventi un skolotāji papildināja zināšanas un praktiskās iemaņas mūra darbu restaurācijā.

Restaurācijā šiem partneriem ir liela pieredze un viņi ir gatavi atbalstīt un sadarboties ar Jelgavas novadu un Zaļenieku komerciālo un amatniecības vidusskolu, lai sasniegtu augstu līmeni un ar laiku būtu iespējama zeļļa un meistara diploma iegūšana Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskolā. Sadarbības tikšanās laikā notika sarunas par turpmākiem darbības soļiem, lai kvalitatīvi un pārliecinoši tiktu uz priekšu sava sapņa realizācijā, veidojot restauratoru mācību centru, kurā būtu iespēja mācīties zeļļa un vēlāk arī meistara amatu, iegūstot kopīgi izstrādātu starptautisku sertifikātu. Vizītes laikā tika izstrādāts stratēģiskais plāns turpmākajiem projektiem. Tāpat tika apskatītas vietas, kurās šīs skolas audzēkņi kopā ar pasniedzējiem restaurēja dažādas kultūrvēsturiskas celtnes, to detaļas, kas pierāda to, ka šī profesija ir vajadzīga un noderīga, taču nepieciešams kvalitatīvi apmācīts personāls.

Jāteic, ka laikā no 10. līdz 12. novembrim Leipcigā notiek viena no lielākajām izstādēm – Restauratoru gadatirgus, kurā pulcējas Eiropas līmeņa restaurācijas skolas un uzņēmumi. Šajā Eiropas līmeņa pasākumā tika pārstāvēta arī Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskola, kuru prezentēja šī gada absolvente Viktorija Krasovska.