Kolektīvs
Amatierteātri
Pagasts
Zaļenieku pagasts

Dibināts1873.gadā

Režisore: Mārīte Zigmunde

Kontakti: +371 25996199

Mēģinājumi notiek Zaļās muižas telpās

  • ceturtdienās plkst.18.00 – 21.00

„Pēc latviešu Vispārējiem Dziesmu svētkiem Zaļeniekos pamodās interese par sabiedrisko dzīvi.  1873.g. „Kauliņu Padaru” mājās notiek pirmā Lauku teātra izrāde ”Icigs Mozels” un „Bagāta brūte” galdnieku meistara Melupa un orķestra dalībnieka Jāņa Steglova vadībā.

Cauri laikiem Zaļenieku amatierteātris rosīgi darbojies. Zaļeniekos lugas iestudējuši ievērojami režisori - gan Teodors Lācis, Kristaps Linde, Emma Ezeriņa, gan Pēteris Lūcis, u.c. Vērā ņemams ir režisora Mārtiņa Piles laiks, kad viņa iestudētām izrādēm sniegts augsts novērtējums. Īpaši veiksmīgi viņš darbojās kopā ar dzīvesbiedri Grietu Pili. Diemžēl okupācijas gados ir vērojams kultūras dzīves apsīkums. M.Piles ģimeni izsūta uz Sibīriju. Sākās režisoru maiņa. Visilgāk - no 1975.gada līdz 1999.gadam nostrādājis Guntis Krūmiņš. Visus šos gadus teātris aktīvi piedalās rajona un valsts mēroga rīkotajās skatēs, iemantodams labu novērtējumu. Īpaši jāatzīmē iegūtā  Gada laureāta nosaukums 1999.gadā (Ē.Hānberga „Pirmā grēka līcis”).

Sākot ar 2000.gadu, teātri vadīja Lūcija Ņefedova. Īpaši būtu jāatzīmē H.Gulbja „Cīrulīši”, ar kuru kolektīvs viesojās Rīgas latviešu biedrībā H.Gulbja 80 gadu jubilejā”. Iestudētas G.Priedes „Vai mēs viņu pazīsim?”, Rutku tēva (A.Mihelsona) „Inteliģentās meičas”, dzejas kompozīcija „Vēlreiz par sievietēm” - (V.Belševica, Ā.Elksne, L.Brīdaka, D.Avotiņa) u.c. autoru lugas.”

Sākot ar 2023.gada maiju Zaļenieku amatierteātri vada Mārīte Zigmunde. Dalība teātrī dod iespēju izdzīvot visus izrādes tapšanas etapus – darbs ar tekstu, ainas analīze, tēla analīze, rekvizītu un kostīmu izmantošana ainās. Šī ir lieliska  iespēja pilnveidot mutvārdu runas tehniku, ķermeņa plastiku, kā arī attīstīt iemaņas sagatavot un norunāt informatīvu vai māksliniecisku runu.

Tiek laipni uzņemts ikviens spēlēt gribētājs!