Projekti
LEADER projekta “Par ilgstpējīgu uzņemējdarbību laukos” partneru tikšanās Jelgavas novadā

Laikā no 7. līdz 8. februārim Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagasta “Viesu Līčos” notika starptautiskā LEADER projekta “Par ilgstpējīgu uzņemējdarbību laukos” partneru tikšanās.

Projekta mērķis ir atbalstīt ilgtspējīgu lauku mikrouzņēmumu attīstību un mudināt jauniešus palikt lauku apvidos un attīstīt vietējo ekonomiku. Projekta laikā plānota savstarpēja lauku uzņēmēju pieredzes apmaiņa, mārketinga aktivitātes mājražotāju un lauku tūrisma piedāvājuma popularizēšanai laukos. Projektā piedalās partneri no Latvijas, Igaunijas un Somijas.

Šobrīd notiek projekta dalībnieku savstarpējās apmaiņas koordinēšana ar mērķi ikvienam projekta dalībniekam atrast viņa uzņēmējdarbības attīstībai atbilstošu un pieredzes apmaiņas partneri un dot iespējas iegūt pēc iespējas vairāk vērtīgas un praktiskas informācijas.

Lai projekta dalībnieki  - mājražotāji, amatnieki un dažādu uzņēmējdarbības pakalpojumu sniedzēji, varētu popularizēt savu saražoto produktu vai piedāvāto pakalpojumu, ir izveidota starptautiska mājas lapa www.seic.ee, kur ir pieejama informācija par projektu, tā partneriem uzņēmējiem. Nākotnē tiek plānots, ka papildus uzņēmējiem no Latvijas, Igaunijas un Somijas, pievienosies ari partneri no Portugāles un Slovēnijas.

Tikšanās laikā partneri kopīgi atskatījās uz līdz šim paveikto un izvērtēja uzņēmēju pieredzes apmaiņas un  savstarpējas sadarbības iespējas starptautiskā mērogā. Savukārt, lai iepazītu uzņēmējdarbības vidi un uzņēmējus projekta darbības teritorijā, partneri apskatīja un tikās ar vairākiem uzņēmējiem - z/s “Bētras” (krūmcidoniju un dzērveņu sukāžu,  sīrupu ražošana) no Ozolnieku novada, ; SIA “Zekants” (cūku pupu uzkodu “Pupuchi” ražošana); biedrību “Liel.Barons” (modes vēsture un ekskursijas Lielplatones muižā), Jelgavas novadā, kā arī apmeklēja  biedrības “Pārtikas amatnieki” veikalu Jelgavas pilsētas centrā “Amatnieku sēta”, kas apvieno vairāk kā 50 vietējo ražotāju.

Starptautiskajā projektā “Par ilgstpējīgu uzņēmējdarbību laukos” šobrīd piedalās deviņi uzņēmēji no Jelgavas novada  un  viens uzņēmējs no Ozolnieku novada, kas vēlas dalīties ar savu līdzšinējo pieredzi, kā arī apgūt jaunas zināšanas un iespējas kā uzlabot savu esošo darbību.

Projektā ir aicināts piedalīties ikviens interesants no  Lauku partnerības “Lielupe” darbības teritorijas – Jelgavas un Ozolnieku novadiem.

Papildus informācija par projektu pieejama pie Jelgavas novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītājas Sandas Lakutijevskas zvanot pa tālruni: +371 63048487 vai arī rakstot uz e-pastu: sanda.lakutijevska@jelgavasnovads.lv

LEADER projekta partneru tikšanās: