Izglītība Jaunatne
Noslēgusies nometne "Izkrāso pasauli - 2021"

Aizvadīta krāsām un skaņām piepildīta nedēļa, kuras vadmotīvs šogad bija "Satikšanās prieks". Nometne notika Zaļeniekos, divās atsevišķās grupās - 25 mūzikas un 25 mākslas programmu audzēkņiem. Mūziķi darbojās dažādos ansambļu sastāvos, savukārt mākslinieki izpaudās daudzās radošo darbu tehnikās.

Kā ikkatru gadu, nometnes dalībnieki tikās ar interesantiem viesiem - radošām personībām. Performators Muris (atraktīva meitene ar J.Sibeliusa mūzikas akadēmijā, Somijā, iegūtu sitaminstrumentālistes izglītību) ar ritmikas elementu palīdzību parādīja mūziķiem, kā attīstīt sadarbības prasmes ansamblī. Improvizācijas teātra mākslinieks Kaspars Žūriņš rosināja atraisīties un ļauties spontānam radošumam.

Nometnes ietvaros dalībnieki devās braucienā uz Talsiem un pabija Tiguļkalnā, kur satika komponistu un mūziķi Raimondu Tigulu, kurš iepazīstināja ar savu aizraujošo radošās dzīves stāstu, kā arī demonstrēja unikāla mūzikas instrumenta hanga skanējumu. Tāpat dalībnieki apskatīja Talsu promenādi, Talsu ķēniņmeitu pavadībā izstaigāja Kultūras centru un apskatīja Talsu Mūzikas skolas telpas. Dienu noslēdza ar jautru traukšanos rodeļos Zviedru cepures trasē.

Nedēļas nogale, kā allaž, bija rosības pilna, gatavojoties nometnes noslēguma koncertam un digitālajai mākslas izstādei. Koncerts notika neierastos apstākļos - ārā, tomēr tas bija sirsnīgs un emocionāls, apliecinot satikšanās prieku nedēļas garumā!

Nometnē darbojās JNMMS Mūzikas un mākslas pedagogi, nometni vadīja Liene Āboma.


NOSLĒGUSIES NOMETNE "IZKRĀSO PASAULI - 2021"