Izglītība
Apstiprināts pašvaldības līdzfinansējuma apmērs privātajiem bērnudārziem

Trešdien, 23.februārī, Jelgavas novada domes deputāti apstiprināja Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējuma apmēru privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm. No 2022.gada 1.marta pašvaldības līdzfinansējums par vienu izglītojamo, kas apmeklē privāto bērnudārzu, būs 266.99 EUR no pusotra gada līdz četru gadu vecumam un 167.12 EUR obligātās sagatavošanas vecumā.

Līdz šim – bijušajos Jelgavas un Ozolnieku novados – pašvaldības līdzfinansējuma apmērs privātajām izglītības iestādēm bija atšķirīgs. Bijušajā Jelgavas novadā tas bija 218.95 EUR no pusotra gada līdz piecu gadu vecumam un 129.34 EUR obligātās sagatavošanas vecumā, kamēr bijušajā Ozolnieku novadā – 277.05 EUR no pusotra gada līdz piecu gadu vecumam un 190.52 EUR obligātās sagatavošanas vecumā. Taču pēc Administratīvi teritoriālā reformas stāšanās spēkā un abu novadu apvienošanas nācās lemt par vienota līdzfinansējuma apmēru. Jāteic, ka līdzfinansējuma apmērs katru gadu tiek aprēķināts, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem Nr.709, kuri nosaka izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei.

Jelgavas novadā kopumā ir 1778 izglītojamie pirmsskolas izglītības vecumā. Jelgavas novadā ir viena privātā pirmsskolas izglītības iestāde – “Saliņa” Ozolniekos,  kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, kods 01 0111 11. Savukārt 56 Jelgavas novada pašvaldībā deklarēti bērni mācās kādā no citu pašvaldību privātajām iestādēm.