Pašvaldība Novada ziņas
Domes priekšsēdētāja vietnieks iesniedz atlūgumu

Jelgavas novada domes deputāti apstiprinājuši domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa vietnieka attīstības un infrastruktūras uzturēšanas jomā Oskara Cīruļa (Nacionālā apvienība VL—TB/LNNK) iesniegumu, kurā viņš lūdz sevi atbrīvot no amata ar š.g. 1.aprīli.

Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības un infrastruktūras uzturēšanas jomā O.Cīrulis ar 12 balsu atbalstu tika ievēlēts 2021.gada 9.jūlijā. Jānorāda, ka 2021.gada 8.jūlijā, apstiprinot jauno pašvaldības nolikumu, dome tā ietvarā lēma par konceptuālām izmaiņām - politiskajām debatēm rezultējoties ar vienošanos, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētājam būs trīs vietnieki iepriekšējo divu vietā.
 Savu atlūgumu O.Cīrulis, kurš amatā aizvadījis astoņus mēnešus, pamato ar secinājumu, ka infrastruktūras uzturēšanas joma nav tik apjomīga kā, piemēram, labklājībās vai izglītības, un, ņemot vērā, ka infrastruktūras jomā pašvaldībā ir zinoši un profesionāli speciālisti, nav nepieciešams atsevišķs jomas virsvadītājs. Līdz ar to viņš lūdz deputātus mainīt Jelgavas novada pašvaldības iekšējos normatīvos aktus, samazinot domes priekšsēdētāja vietnieku skaitu no trim uz diviem. Jānorāda, ka O.Cīrulis turpinās būt Jelgavas novada domes deputāts. Kopumā Jelgavas novada domē deputātam šis ir trešais sasaukums pēc kārtas. Pirmo reizi Jelgavas novada domē O.Cīrulis tika ievēlēts 2013.gadā no Nacionālās apvienībsa VL—TB/LNNK.
 Pieņemtais domes lēmums attiecas tikai uz O.Cīruļa atbrīvošanu no priekšsēdētāja vietnieka amata.