Novada ziņas Izglītība
Bilde

Pagājušās nedēļas nogalē, 15.decembrī, Kalnciema pagasta pamatskolā aizvadītas koka auto modelīšu sacensības “Ripo auto Ziemassvētku kauss 2022”.

“Ripo Auto Ziemassvētku kauss” ir dizaina un tehnoloģiju skolotāja Jāņa Stankeviča lolojums un skolas tradīcija daudzu gadu garumā. Uz sacensībām skola no visas Latvijas aicina ciemos tos, kas nodarbojas ar koka automašīnu izgatavošanu, to dizainu un spēj ar šiem auto startēt ātrumsacīkstēs. 

Divus gadus sacensības nenotika visiem zināmu Covid19 pandēmijas ierobežojumu dēļ, tāpēc šogad vēl jo vairāk priecājāmies uzņemt sacensību komandas no Brocēniem, Talsiem, Jelgavas. 

“Ripo Auto Ziemassvētku kauss” ietver vairākas kategorijas - precizitāti, auto modelīšu dizaina vērtējumu un ātrumsacīkstes. 

Šoreiz Ziemassvētku kauss devās līdzi BJC “Junda” komandai uz Jelgavu, 2. un 3.vietu ieguva Talsu 2.vidusskolas un Brocēnu KC komandas.  Dizainā 2. un 3. vieta Kalnciema pagasta pamatskolas puišiem Gustavam Grabovskim un Ivanam Fiļimonovam, 1.vieta - viesiem. 

Skola saka lielu paldies skolotājam Jānim Stankevičam par sacensību organizēšanu, visiem dalībniekiem, viņu skolotājiem, līdzjutējiem. Paldies Brocēnu vidusskolas un Kultūras centra skolotājam Zigmundam Zaļenko par fotoreportāžu.