Izglītība
Norisinājies 5. - 6. klašu skolēnu konkurss “Augšana”

Tradicionāli katru gadu novembrī, kas ir arī valsts svētku mēnesis, notiek Jelgavas novada vispārējās izglītības iestāžu 5. - 6.klašu erudītu konkurss, kas rosina izpētīt Latvijas vēsturi un sasniegumus, kā arī sekmē skolēnu nacionālās un valstiskās identitātes veidošanos. Tā kā pagājušā gada novembris dēļ attālinātajām mācībām skolās bija saspringts laiks, konkurss tika pārcelts uz šī gada janvāri.

Jau piecus gadus konkurss tematiski saistīts ar Latvijas valsts veidošanās un simtgades svinēšanas laika joslu: griba - dzimšana - varonība - brīvība - augšana.  Šoreiz 5.-6.klašu erudītu konkursa “Augšana” nolikums paredzēja iepazīties un saprast, kā Latvija pamazām atradusi un nostabilizējusi savu vietu pārējo valstu vidū – de facto un de jure atzīšana, robežu nospraušana ar kaimiņvalstīm, Baltijas valstu savstarpējā sadarbība un iestāšanās Eiropas Savienībā. Tāpat kā citus gadus, daļa no uzdevumiem tika veidota ar mērķi stiprināt  piederību vietējai kopienai. Konkursa dalībnieku sagatavotajos mājasdarbos “Mēs lepojamies” katra komanda iepazīstināja pārējos ar sava pagasta vēsturi, skaistākajām vietām, sasniegumiem un ievērojamiem cilvēkiem.

Konkurss notika tiešsaistē, un tajā piedalījās sešas komandas no Ozolnieku vidusskolas, Kalnciema vidusskolas, Vircavas vidusskolas, Vircavas vidusskolas Platones filiāles, Aizupes pamatskolas un Garozas pamatskolas.

Konkursa laureāti:

  • 1. vieta – Ozolnieku vidusskola
  • 2. vieta – Vircavas vidusskola
  • 3. vieta – Garozas pamatskola

Balvas gan laureātiem, gan visiem pārējiem dalībniekiem sarūpēja "Europe Direct" centrs Jelgavā un Jelgavas novadā.