Novada ziņas Jaunatne
Norisinājušās Jelgavas novada jauniešu vasaras orientēšanās sacensības “Netradicionālās orientēšanās sacensības 2022”

Augustā Jēkabniekos, Svētes pagastā jau desmito gadu pēc kārtas norisinājās Jelgavas novada jauniešu vasaras orientēšanās sacensības “Netradicionālās orientēšanās sacensības 2022”. Šogad pasākums svinēja 10 gadu jubileju un kopumā sacensībās šogad piedalījās 17 jauniešu komandas, pārstāvot Jelgavas novada pagastus un vienu komandu no Jelgavas. Sacensību norisē kopumā iesaistījās vairāk kā 120 jauniešu.

Sacensības tradicionāli norisinājās trīs daļās: orientēšanās daļa, kurā, pēc izsniegtas kartes, visām komandām jānokļūst atzīmētajos kontrolpunktos un jāveic tajos norādītie uzdevumi. Orientēšanās daļā jauniešiem kontrolpunktos bija jāpaveic dažādi uzdevumi: lekšana ar maisu, knaģu spēle, rubika kubiks, riepas stumšana, “ūdens prieki pludmalē”, badmintona uzdevums, pinpongbumbu uzdevums, puzles uzdevums un citi. Vienā no kontrolpunktiem jauniešiem bija jāatminās Eiropas dienu pasākumi un jāatbild uz jautājumiem par Eiropas savienību un Latviju.

Otrajā un trešajā sacensību daļā - erudīcijas un aktivitāšu/mūzikas daļā - komandām bija jāasina prāti un jāspēj erudīti domāt, jāspēj atrisināt un tikt galā ar atjautīgiem uzdevumiem. Trešajā daļā jauniešiem bija jāatpazīst latvijā un pasaulē zināmus skaņdarbus. Aktīvākie dalībnieki un komandas, kas mūzikas daļu pavadīja ar dziedāšanu un dejošanu ieguva papildus punktus.

Sacensībās tika pārstāvētas šādas jauniešu komandas:

Svētes pagasta komandas: “Svētes pelmeņi”, “Zoodārzs” un “JNSC”, Vilces pagasta komandas: “Hustlers University” un “TOP G”, Elejas pagasta komanda “Vilku spēks”, Kalnciema pagasta komanda “Kalnciems”, Līvbērzes pagasta komandas: “Tikai meitenes”, “Līvbērzes jaunieši” un “Līvbērznieki”, Zaļenieku pagasta komanda “Zaļenieku cacas”, Ozolnieku pagasta komanda “Slapjās žurkas”, Cenu pagasta Ānes komandas: “Kraska”, “Nākamā pietura Vesko” un “Saulītes”, Cenu pagasta Branku komanda “Stirniņas” un Jelgavas Valstspilsētas komanda “Vēstneši”.

Pirmo vietu sacensībās ar 264 punktiem ieguva Vilces pagasta komanda “Hustlers University”, otrajā vietā ar 261 punktiem ierindojās Ozolnieku pagasta komanda “Slapjās žurkas”, bet trešajā vietā ar 223 punktiem Vilces pagasta komanda “TOP G”.  Ceturtajā vietā ar 218 punktiem, ierindojās komanda no Jelgavas “Vēstneši”, bet piektajā Ānes komanda “Kraska”.

Pasākumu jauniešiem organizē Jelgavas novada Svētes pagasta jauniešu centra vadītājs Jānis Zariņš, līdzdarbojoties biedrībai “Zariņš & Co” un brīvprātīgajiem, aktīvajiem Svētes pagasta jauniešiem. Pasākumā kā brīvprātīgie iesaistījās ap 20 brīvprātīgo jauniešu no Svētes pagasta. Paldies jauniešiem!

Pasākuma atbalstītāji – biedrība “Zariņš & Co, ”SIA "Viesu Līči", SIA “Mežacīruļi” un Oskars Cīrulis, apdrukas firma “212”, Lāzerpeintbola parks "LASERDOG", Tonuss boulings, Europe Direct informācijas centrs Jelgavā, “Karameļu darbnīca”.


NORISINĀJUŠĀS JELGAVAS NOVADA JAUNIEŠU VASARAS ORIENTĒŠANĀS SACENSĪBAS “NETRADICIONĀLĀS ORIENTĒŠANĀS SACENSĪBAS 2022”