Kolektīvs
Folkloras kopas
Pagasts
Valgundes pagasts

Dibināts: 2011.gadā

Vadītāja: Dzintra Ķezbere

Kontakti: +371 29742780

Mēģinājumi notiek Valgundes pagasta Tautas namā

  • trešdienās plkst.18.00 – 20.00

Folkloras kopa „Nāburdzīte” tika nodibināta 2011.gada oktobrī, lai jau pēc mēneša startētu „Baltica 2012” skatē Iecavā. Iegūstot atzinīgu novērtējumu no žūrijas, tikām pie ceļazīmes uz šo festivālu. Festivālā pārstāvējām Zemgali kopā ar Līvbērzes „Zemgaļiem", Dobeles „Leimaņiem", Jelgavas „Lāti” un „Dimzēnu”. Uzkrājām milzīgu pieredzi uzstājoties Rīgā-Vērmanes dārzā, mīļi tikām sagaidīti Siguldas novada Allažu pagastā un patiesi gandarīti piedalījāmies Andas Skujas veidotajā uzvedumā „Ceļš’ Turaidā-Dziesmu dārzā. Baudījām arī citu kultūru priekšnesumus no Izraēlas, Bulgārijas, ASV, Lielbritānijas Zviedrijas, Francijas, Itālijas.

Pēc lieliskām sajūtām Latvijā devāmies uz festivālu Ungārijā, kur uzstājās kopā ar Francijas, Polijas, Ungārijas folkloristiem. Protams, pasākumus bagātinām ar latviešu folkloru-teikām, dejām, rotaļām un dziesmām. Ar īstu latviskumu nu Valgundē tiek svinēti Meteņi, Lieldienas, Jāņi, Miķeļi, Mārtiņi un Ziemassvētki.

Kolektīvs piedalās gan kopīgi organizētajos pasākumos, gan rīko patstāvīgus pasākumus tautas garā, kā, piemēram, budēļos iešanu. Folkloras kopas dalībnieki gādā par tautas garīgā mantojuma saglabāšanu, turpinot ne tikai mūsu novada Zemgales tradīcijas, bet arī tās, kuras raksturīgas tieši Valgundei.