Sociālā joma
Izsludina jaunu konkursu par tiesībām saņemt lietošanā mobilo tirdzniecības treileri

Jelgavas novada dome 28. aprīļa sēdē apstiprināja lēmumprojektu, kas šopavasar novada saimnieciskās darbības veicējiem nodrošinās iespēju pieteikties jaunam un līdz šim nebijušam konkursam – “Lepni par Jelgavas novadu”. Izstrādātais konkursa nolikums paredz, ka konkursa uzvarētājam – kādam no uzņēmējiem ir iespēja šovasar (tūrisma sezonā) savu saražoto produkciju vai pakalpojumu tirgot atraktīvā un esošajiem epidemioloģiskajiem apstākļiem ļoti piemērotā veidā – ar mobilā tirdzniecības treilera palīdzību. Saņemot savā lietošanā pašvaldības iegādāto un dizainiski noformēto treileri, uzņēmējam jābūt gatavam līdzās sava produkta tirgošanai arī atraktīvi popularizēt novada tūrisma maršrutus un objektus.

Darbs pie tirdzniecības treilera darbības principiem tika uzsākts pagājušā gada nogalē, vēloties apvienot divas nozīmīgas jomas – tūrismu un uzņēmējdarbību. Šis ir viens no apliecinājumiem un praktiskiem rezultātiem Jelgavas novada pašvaldības iniciatīvā atbalstīt uzņēmējdarbību, palīdzot atraktīvā veidā nodrošināt saražotās produkcijas noietu. Saņemot lietošanā treileri, uzņēmumam jārēķinās, ka treileris kalpos ne vien kā tirdzniecības platforma, bet iecere nodrošināt atraktīvu tūrisma materiālu izplatīšanas vietu.

“Iespējams, kāds, izlasot konkursa nolikumu, varētu samulst no pašvaldības uzstādījuma, ka treilerī jānodrošina ne vien Jelgavas novadā saražotā produktu tirdzniecība, bet arī jāpilda gida funkcijas. Aicinu pretendentus nenobīties un pieteikties, jo pašvaldība nodrošinās gan ar tūrisma bukletiem, brošūrām, gan atbilstošu apģērbu, lai popularizētu Jelgavas novada atpazīstamību. Esam iecerējuši konkursa uzvarētājam organizēt arī gida apmācības. Mēs sagaidām pretendentus, kas gatavi savu saražoto produktu tirgot atraktīvi un aizrautīgi, tādus pretendentus, kas klientiem, tūristiem, pieturvietas izmantotājiem ar degsmi stāstīs, ka viņa produkts ražots Jelgavas novadā, popularizējot arī citus apskates objektus un saimniecības, kultūrvēsturisko mantojumu vai atpūtas vietas”, stāsta Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Konkursā aicināti pieteikties gan uzņēmumi, kas reģistrēti Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistrā ar juridisko adresi Jelgavas novadā un savu faktisko darbību veic Jelgavas novada teritorijā, gan fiziskas personas, kas nodibinājušas un reģistrējušas komercdarbību Komercreģistrā un uzsākušas saimniecisko darbību Jelgavas novada teritorijā, kā arī personas, kuras konkursa uzvaras gadījumā 30 dienu laikā apņemas reģistrēt komercdarbību Komercreģistrā.

“Mēs esam atvērti dažādām idejām un dažādiem scenārijiem. Galvenais uzstādījums, ka tirgojamajai produkcijai ir jābūt ražotai Jelgavas novada administratīvajā teritorijā. Tie var būt gan dažādi pārtikas produkti, gan dažādas amatnieku veidotas preces. Konkursu pieteikumu nevar iesniegt pretendenti, kuri darbību veic alkoholisko dzērienu, tabakas ražošanas un tirdzniecības nozarē. Konkursa nolikums veidots tā, ka uzvarētājs var tirgot savu saražoto preci, bet tikpat labi- tā ir lieliska iespēja kādai uzņēmīgai personai, kam, piemēram, šobrīd nav sava uzņēmuma un sava produkta, bet vēlme izveidot biedrību, apvienojot tajā vairākus Jelgavas novada mājražotājus un amatniekus, treileri nodrošināt ar plašu un daudzveidīgu preču sortimentu” skaidro Uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāja Sanita Smirnova.

Treileris ir plānots kā reprezentatīvs, interaktīvs objekts, kas tūrisma sezonas laikā pamatā atradīsies Elejas degvielas uzpildes stacijas “Astarte” laukumā. Lokācija izvēlēta, pamatojoties uz ievērojamo tūristu plūsmu, kas ierodas no Lietuvas, un Latvijas iepazīšanu sāk tieši ar Eleju, tādējādi šī vieta nodrošinātu treilerim regulāru apmeklētāju plūsmu.

Lai treilerim piešķirtu augstāku dizaina un māksliniecisko vērtību, kā arī interaktivitāti, tā vizuālā noformējuma izstrādei piesaistīti grafiti mākslinieki - Ēriks Caune un Dainis Rudenis, kas gan izstrādāja dizaina skices, gan arī nodrošinās treilera tehnisko krāsošanu grafiti tehnikā. Sadarbības rezultātā tapis koncepts - treilera aizmugures sienu veidot kā Instagram foto sienu, kas veicinās gan paša treilera, gan arī Jelgavas novada atpazīstamību sociālo tīklu vidē.

“Radītais dizaina koncepts veidots saskaņā ar Jelgavas novada korporatīvās identitātes krāsām – zilu, zelta un zaļu krāsu.  Zilā krāsa simbolizē ūdeni, Lielupi un tās pietekas, kas caurvij novada teritoriju, zelta –cilvēkus, ģimenes un darba tikumu, savukārt zaļā krāsa treilera dizainā tiks iekļauta, papildinot tā noformējumu ar dabīgajiem augiem, kas simbolizē zaļojošus un sulīgus labības dzinumus. Treilera zīmējumā ar simboliem atzīmēti ievērojamākie tūrisma objekti Jelgavas novadā, tādējādi sniedzot ieskatu tajā, kas ir tās lietas, kuras mūsu pusē ir iespējams iepazīt. Treileri rotā sauklis “Neseko pūlim, seko garšas un dabas iedvesmai!” – ar šo aicinām ikvienu gūt pašam savu, individuālo pieredzi Jelgavas novadā,  kas noteikti iepriecinās ar mierpilnām atpūtas iespējām, spēcinās ar dabas harmoniju un pārsteigs ar dažādajām garšām”, komentē Mārketinga nodaļas vadītāja Alise Ozoliņa.

Konkursa iesniegšanas termiņš ir no 5. maija līdz 19. maijam, kura laikā pretendents iesniegumu var iesniegt parakstītu ar drošu elektronisku parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: sanita.smirnova@jelgavasnovads.lv , kā arī nosūtot pa pastu, vai personīgi iesniedzot Jelgavas novada pašvaldībā, Pasta ielā 37, Jelgavā, LV-3002.