Projekti
Iznākusi Europe Direct Informācijas centra jaunā brošūra “Eiropas Savienībai 60. 1957-2017.”

Nupat iznākusi Europe Direct Informācijas centra (EDIC) Jelgavā izdotā gadskārtējā Eiropas Savienības tēmai veltītā brošūra “Eiropas Savienībai 60. 1957-2017.”

Atzīmējot Eiropas Savienības dibināšanas 60. gadadienu, 2017.gada sākumā Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā aicināja Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas (JNMMS) audzēkņus piedalīties konkursā "Svinam Eiropas Savienībai 60", iesaistot skolēnus radošās aktivitātēs mūzikā un vizuālajā mākslā, tādējādi rosinot skolēnu interesi par Eiropas Savienību un tās kultūras daudzveidību. Konkursā piedalījās audzēkņi no sešiem JNMMS mācību punktiem – Glūdas, Elejas, Valgundes, Kalnciema, Zaļenieku un Līvbērzes mākslas un mūzikas pedagogu vadībā.

Bērnu un jauniešu mākslas darbi tika ņemti par pamatu šī gada EDIC brošūrai, izvēloties katrai valstij vienu titulattēlu, kā arī publiskojot visus zīmējumus. Visbiežāk jaunie mākslinieki bija attēlojuši Franciju un tās ievērojamāko objektu Eifeļa torni, Itāliju un Venēcijas karnevālu, Nīderlandes tulpju laukus un vējdzirnavas. Līdzās zīmējumiem, bukletā ietverts īss ieskats Eiropas Savienības dibināšanas vēsturē, tās paplašināšanās procesā un galvenie fakti par katru no 28 ES valstīm.

ES 60. jubilejai veltītais mākslas un mūzikas konkurss ir nozīmīgs ar to, ka šādi jaunieši radošā un atraktīvā veidā iepazīst ES valstu kultūras daudzveidību, tādēļ jo svarīgāk bija šos zīmējumus iekļaut bukletā, lai tos saglabātu vēsturei. Brošūra pieejama Europe Direct Informācijas centrā Pasta ielā 37, Jelgavas pilsētas bibliotēkās, Jelgavas novada pagastu un izglītības iestāžu bibliotēkās.

Jāatzīmē, ka šī ir jau piektā brošūra, jo, sākot no 2013.gada, katru gadu EDIC izdevis ES tēmai veltītu publicitātes materiālu. Tās visas var apskatīt mājas lapā.

Eiropas komisijas logo