Novada ziņas
Zaļeniekos tiekas projekta “Ekspertu nodrošināšana būvniecības nozarē” dalībnieki

6.jūnijā Zaļenieku komerciālajā un amatniecības vidusskolā Erasmus+ Stratēģiskās partnerības projekta “Ekspertu nodrošināšana būvniecības nozarē” ietvaros viesojās profesionālo izglītības iestāžu būvniecības nozarē un būvniecības/ restaurācijas uzņēmumu pārstāvji no Vācijas, Polijas, Bulgārijas, Slovākijas, Rumānijas. 

Sanāksmes mērķis bija meklēt veidus, kā digitalizācijas laikmetā jauniešus mudināt apgūt tādus tradicionālus amatus, kā būvniecība un restaurācija.

Sanāksmes laikā viesi tika iepazīstināti ar Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas pieredzi profesionālās izglītības programmas “Restaurācija” īstenošanā, kā arī profesionālo izglītību būvniecības nozarē Latvijā. Latvijas Restauratoru biedrības valdes loceklis Māris Jēkabsons prezentēja Restauratoru augstāko izglītību Latvijā.

Savukārt darba apjomu, praktiskā darba pieredzi un izaicinājumus restaurācijā Latvijā iezīmēja uzņēmuma RERE GRUPA padomes priekšsēdētāja Mārīte Straume. Praktisku piemēru informācijas tehnoloģiju izmantošanā restaurācijā prezentēja RERE GRUPA pārstāvis Pēteris Driķis.

Sanāksmes diskusijas daļā izkristalizējās galvenās idejas, kā padarīt audzēkņu profesionālo izglītošanu efektīvāku un pievilcīgāku gan darba tirgum, gan jauniešiem. Tādā veidā tika radītas pirmās iestrādnes nākamajam sadarbības projektam.

Sanāksmes otrajā daļā sanāksmes dalībniekiem tika rādīti praktiski piemēri dažādām pieejām restaurācijā - Berķenes muiža un Abgunstes muiža ar muižu īpašnieku pieredzes stāstiem.

Lelde Šantare

Erasmus