Projekti
Staļģenē izveidota gadskārtu un svinību vieta

Projekta “Tūrisms kopā” ietvaros Staļģenes muižas parkā ir izveidota gadskārtu un svinību vieta apkārt ugunskuram. Astoņi laukakmeņi ar zīmju gravējumu simbolizē četrus gadalaikus: vasara (sējas/ziedu un siena/lapu laiks), rudens (viršu un veļu laiks), ziema (ledus un sala laiks), pavasaris (sērsnu un sulu laiks).

Netālu no gadskārtu un svinību vietas ar skatu uz Lielupi Staļģenē ir uzstādīts simbolisks fotorāmis. Tas kalpo kā vienojošs elements katrā no sešām projektā iesaistīto novadu pašvaldībām: Olaines, Ozolnieku, Jelgavas, Ķekavas, Babītes un Mārupes novadiem.

Laukakmeņus piegādāja un gravēšanas darbus veica SIA Ivars Feldbergs.

Fotorāmi izgatavoja SIA "Signum".

Ar mērķi sadarboties un vienotās mārketinga aktivitātēs popularizēt kopēju atpūtas piedāvājumu teritoriju iedzīvotājiem un viesiem, projektā “Tūrisms kopā” apvienojušies seši Pierīgas novadi. Projektu īsteno biedrība “Pierīgas partnerība”, “Lauku partnerība “Lielupe” un “Partnerība “Daugavkrasts””.

Projekts “Tūrisms kopā” (17-00-A019.332-000005) tiek īstenots Lauku attīstības programmas 2014.—2020. gadam pasākumā “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

Logo