Projekti
Gaidāma projekta „Tūrisms kopā” noslēguma konference

Jau pavisam drīz, 22. septembrī, pl.10.00, Doles Tautas namā Ķekavā, notiks LEADER sadarbības projekta „TŪRISMS KOPĀ” noslēguma konference.

Projekta aizsākums bija pirms trim gadiem, kad sešas pašvaldības – Ķekavas, Mārupes, Olaines, Babītes, Ozolnieku un Jelgavas novads, kā arī trīs vietējās rīcības grupas – biedrība „Pierīgas Partnerība”, Lauku partnerība „Lielupe” un partnerība „Daugavkrasts”, apvienojās kopīgam mērķim – sadarbojoties popularizēt kopēju atpūtas piedāvājumu iedzīvotājiem un novadu viesiem. Šo gadu laikā ir izstrādāta stratēģija, veiktas gidu apmācības, organizēti pieredzes apmaiņas braucieni, uzstādīti dažādi vides objekti, veidoti kopīgi maršruti un īstenotas virkne citu mārketinga aktivitāšu, ar kurām katrs interesents var iepazīties projekta Facebook kontā un projekta partneru mājas lapās. 

Konferences dienas kārtībā būs gan atskaite par īstenotajām aktivitātēm un sasniegtajiem mērķiem, gan pētījums par Zemgales un Pierīgas sadarbības potenciālu un šo projektu, kā veiksmīgu atbalsta instrumentu sadarbībai.

Interesantas tēmas tiks iztirzātas paneļdiskusijās –  gan par to, kur informāciju meklē mūsdienu ceļotājs, gan par akreditētu gidu nozīmi veiksmīga tūrisma galamērķa prezentēšanā, gan par praksi jaunu tūristu piesaistes vietu veidošanā.

Konferences dalībniekus ar saviem iedvesmas stāstiem par Covid laika ieguvumiem un pieredzi iepazīstinās uzņēmējas no Baldones un Garkalnes novadiem.

Tāpat konferencē tiks spriests par nākotnes izaicinājumiem tūrisma piedāvājumu veidošanā, izmantojot šī sadarbības projekta modeli. 

Pasākuma noslēgumā tiks sveikti skolēnu konkursa laureāti, kuri pavasarī ieguva iespēju doties vienas dienas piedzīvojumā, bet pulcēšanās ierobežojumu dēļ, braucieni notikuši tikai š.g. septembrī. Dzirdēsim cik grūti vai viegli bija sastādīt savu ideālo vienas dienas tūrisma maršrutu un kā tajā veicies. 

Dalība pasākumā ir bez maksas, bet ar iepriekšēju pieteikšanos, aizpildot tiešsaistes anketu.

Konferenci moderēs: Edgars Ražinskis.

Vairāk informācijas:

turismskopa@pierigaspartneriba.lv; t. +371 29545201

Ar mērķi sadarboties un vienotām mārketinga aktivitātēm popularizēt kopēju atpūtas piedāvājumu teritoriju iedzīvotājiem un viesiem, projektā „Tūrisms kopā” apvienojušies seši Pierīgas novadi. Projektu īsteno vietējās rīcības grupas – biedrības „Pierīgas Partnerība”, Lauku partnerība „Lielupe” un partnerība „Daugavkrasts” – kopā ar pārstāvēto novadu pašvaldībām – Mārupes, Olaines, Babītes, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas. Projekts „Tūrisms kopā” (17-00-A019.332-000005) tiek īstenots Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākumā „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

attels