Projekti Novada ziņas
Pozitīvām emocijām bagātīgs noritējis tēvu un dēlu piedzīvojumu pārgājiens

ESF projekta “Slimību profilakses un Veselības veicināšanas pasākumi Jelgavas novadā”, Nr. 9.2.4.2/16/I/033 ietvaros 4.septembrī “Tīsu bāzē” (poligonā) Jelgavas novada Lielplatones pagastā notika TĒVU UN DĒLU piedzīvojumu pārgājiens.

Desmit kilometrus garajā pārgājienā dalībniekus gaidīja uzdevumi, kas vērsti uz izdzīvošanas pamatiemaņu pielietošanu, darbu komandā un sadarbības, uzticības, savstarpējās paļāvības un atbalsta veidošanu. Pirms pārgājiena dalībnieki tika instruēti par orientēšanos apvidū un izdzīvošanas pamatprincipiem un, saņēmuši karti, devas pārgājienā, kur viņus gaidīja divpadsmit drosmes, izturības, veiklības un zināšanu pārbaudījumi.

Savās emocijās par piedzīto dalās pasākuma dalībnieks Gatis:  “Ja sestdienas piedzīvojumu pārgājiens būtu jāraksturo divos vārdos, varētu droši teikt - dodiet vēl! Tēva un dēla kopīgās aktivitātes ar orientēšanās elementiem, izdzīvošanas pamatiemaņu stiprināšanu un fiziskajiem pārbaudījumiem pierādīja tikai vienu - kopīgas aktivitātes stiprina un priecē. Jāatzīmē, ka divpadsmitais un noslēdzošais uzdevums bija kā deserts - šķēršļu trase ar laika fiksāciju, kur varēja just sacensību garu. Paldies pašvaldībai un pasākuma vadītājam biedrības “Tīsu bāze” pārstāvim Ē.Grinevicam, kā arī jaunsargiem par lieliski izplānoto dienu un pārbaudījumiem. Manuprāt, viss izdevās lieliski.”

Bezmaksas veselību veicinošus pasākumus minētā projekta ietvaros saviem iedzīvotājiem pašvaldība rīko jau ceturto gadu, taču šāda veida pasākums, kas pulcēja kopā tēvus un dēlus notika pirmo reizi. Pateicoties iedzīvotāju lielajai interesei un dalībnieku pozitīvajam novērtējumam, šāda veida pasākumi tiks rīkoti arī turpmāk, paplašinot mērķa grupu un ļaujot mērķtiecīgu un jēgpilnu kopābūšanu baudīt, piemēram, arī tētiem un meitām.

Lai uzzinātu par visiem plānotajiem pasākumiem un nenokavētu pieteikšanos, aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības mājas lapā un sociālajos tīklos.

Pozitīvām emocijām bagātīgs noritējis tēvu un dēlu piedzīvojumu pārgājiens: