Projekti
Praktiskā meistarklasē izgatavo radošas kompozīcijas un formas tēlniecības objektus no gāzbetona

Oktobris Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas mācību darbnīcās “Restauratoru nams” iesākās ar Leader sadarbības projekta “Lauku māksla” noslēguma pasākumu - praktiskā meistarklase brīvi radošu kompozīciju un formas tēlniecības objektu izgatavošanā no gāzbetona “Rudens pieskāriens”.

Meistarklasē, kas notika 1.oktobrī, piedalījās 12 dalībnieki no Jelgavas novada. Tās laikā bija iespēja izmēģināt tēlnieka amatu un praktizēt savu radošo talantu. Dalībnieki pēc pašu individuāli izgatavotas skices radīja brīvi radošus trīsdimensiju mākslas darbus. Savu darbu radīšanā kā materiāls tika izmantots celtniecības nozarē plaši pazīstams būvmateriāls - gāzbetona bloks.

Meistarklasi vadīja Edvīns Krūmiņš - tēlnieks, būvmākslas mantojuma restaurators, Latvijas Amatniecības kameras amata meistars.

Izveidotie darbi pēc meistarklases tika izvietoti izstādē Restauratoru namā. To apmeklēja Latvijas arhitekti un citi speciālisti Pasaules Arhitektūras dienas ietvaros, Zaļenieku KAV audzēkņi un citi interesenti. Izstāde bija apskatāma līdz ārkārtas situācijas izsludināšanai valstī.

Pasākumu organizēja biedrība Lauku partnerība “Lielupe” sadarbībā ar biedrību “ideA” un Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolu.

Pasākums organizēts ELFLA Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšprogrammas „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekta „Lauku māksla – Rural Art (He-A.R.T)”, Nr. 18-00-A019.333-000005 ietvaros.

 

Praktiskā meistarklasē izgatavo radošas kompozīcijas un formas tēlniecības objektus no gāzbetona: