Projekti Novada ziņas
Iedzīvotāji aicināti uz fizioterapeitiskām nodarbībām

Jau 21.aprīlī sāksies fizioterapijas nodarbības sēdoša darba veicējiem un senioriem.  Nodarbības vadīs Egija Kovaļenko, sertificēta fizioterapeite, Rīgas Stradiņa universitātes maģistre veselības aprūpē, un Zane Freimane, sertificēta Rīgas Stradiņa universitātes maģistre fizioterapijā. Jānorāda, ka fizioterapija spēj uzlabot senioru veselības un dzīves kvalitāti, tai ir nozīme sirds-asinsvadu saslimšanu profilaksē, organisma novecošanās procesa novēršanā un uzlabošanā, osteoparozes un locītavu saslimšanas simptomu profilaksē. 

Fizioterapijas nodarbības sēdoša darba veicējiem uzsāksies 21.aprīlī plkst.12.00 Jelgavas novada Ozolnieku pagastā, Ozolnieku sporta skolas lielajā zālē. Nodarbības notiks katru otrdienu un ceturtdienu.Nodarbības ilgums – 60 min.

Mūsu veselību un pašsajūtu ik dienu ietekmē tādi faktori kā sociālā vide, sēdošs darbs, stress, kā arī fizisko aktivitātāšu nepietiekamība vai trūkums. Ja ikdienu aizvadat darbā pie datora, tad jāatzīst, ka slodze organismam ir visai liela. Kustību nemainība, pastāvīga slodze mugurai, plecu daļai, rokām un locītavām laika gaitā rada veselības problēmas. Fizioterapeitiskās nodarbības paredzētas profilaktiskas, tajās tiks uzlabots līdzsvars un koordinācija, spēcināti muskuļi un apzinātas muskuļu stiepšanas un relaksācijas metodes.

Fizioterapijas nodarbības senioriem uzsāksies:

  • 21.aprīlī plkst.13.00 Jelgavas novada Ozolnieku pagastā, Ozolnieku sporta skolas lielajā zālē. Nodarbības notiks katru otrdienu un ceturtdienu. Nodarbības ilgums – 60 min;
  • 11.maijā plkst 18.00 Jelgavas novada Salgales pagastā, Garozā, pakalpojumu centra "'Eži" telpās. Nodarbības notiks katru trešdienu. Nodarbības ilgums – 60 min.

Dalībniekiem būtu vēlams ņemt līdz savu paklājiņu!

Pasākumi tiek īstenoti ES fonda projekta „Slimību profilakses un veselības veicināšanas pasākumi Jelgavas novadā “Ozolnieki”” (Nr. 9.2.4.2/16/I/066) ietvaros. Dalība pasākumos ir bez maksas.

Nodarbību laikā var tikt fotografēts/filmēts projekta publicitātes nodrošināšanai.