Projekti
Karjeras attīstības atbalsta pasākums "Animācijas darbnīca"

Šā gada 29.maijā Šķibes pamatskolā un Līvbērzes vidusskolā viesojās filmu studijas “Avārijas Brigāde” režisors Māris Brikmanis. Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Pasākumā abās skolās 1.-4. klašu skolēniem (kopā pavisam 117) bija iespēja gūt priekšstatu par filmu studijas uzfilmētajām animācijas filmām, noklausīties režisora stāstījumu par profesiju pārstāvjiem , kuri ir iesaistīti animācijas filmas tapšanas procesā. Parādīja leļļu tapšanas procesu no skices/idejas līdz gala rezultātam. Skolēniem bija iespēja aplūkot filmu studijā tapušās lelles un uzdot jautājumus par darba procesu, kā arī piedalīties leļļu kustināšanā un jauna scenārija tapšanā.

Skolēni bija ieinteresēti pasākuma norisē, līdz ar to skolēnu viedoklis par pasākumu ir šāds:

  • Ļoti patika lelles un iespēja fotografēties kopā ar tām;
  • Patika animācijas filmiņas;
  • Gribētu iesaistīties leļļu tapšanas procesā;
  • Gribētu kustināt lelles;
  • Labprāt kļūtu par filmētāju;
  • Gribētu būt par režisoru.

Informāciju sagatavoja Dace Jakušonoka - Šķibes pamatskolas un Līvbērzes vidusskolas pedagogs karjeras konsultants.

Eiropas Savienību fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" projekts Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”​

 

attels