Projekti
Radošā darbnīca un pieredzes apmaiņa Kankaanpaa, Somijā

No 19. līdz 22. augustam Lauku partnerības “Lielupe”, Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas un Ozolnieku novada Salgales mūzikas un mākslas skolas pārstāvji piedalījās LEADER starptautiskās sadarbības projekta “Lauku māksla” mākslas nedēļas pasākumos un pieredzes apmaiņas braucienā Kankaanpaa, Somijā. Pasākumu “Buzz and happenings in Kankaanpää” organizē vietējā rīcības grupa Pohjois-Satakunta sadarbībā ar Satakuntas Lietišķo zinātņu universitāti.

Vizītes laikā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar partnerības Pohjois-Satakunta darbību, kas aptver 11 pašvaldību teritorijas (t.sk. 3 pilsētas) ar 41 733 iedzīvotājiem. Apmeklējām Satakuntas Lietišķo zinātņu universitāti un Mākslas skolas galeriju, slavenas Somijas dziedātājas Annes Mattilas izveidotu atpūtas vietu Karvia, kur ir kafejnīca, koncertu vieta un dabas taka ar dažādiem objektiem, kur izvietotas dziedātājas gleznas. Tāpat tikām iepazīstināti ar dažādiem ciemu biedrību projektiem, pašvaldību izveidotām makšķerēšanas vietām, aktīvās atpūtas un sporta objektiem, kā arī ar Unesco Geopark-projektu https://www.lauhanvuoriregion.fi/ un “Sandbox” izglītības spēli ģeogrāfijā.

Skolotājas Anda Silgaile un Anita Antoņeviča organizēja un vadīja radošo darbnīcu Kankaanpaa skolu bērniem un jauniešiem.

Informāciju sagatavoja:Līga Švānberga, Lauku partnerības “Lielupe” vadītāja

attels