Projekti
Nordplus projektā "Manas izvēles brīvība" partneri prezentē trešo video

Lai gan 2021. gads ir iesācies dažādu ierobežojumu un mājsēdes ēnā, tomēr aktīvi turpinās darbu pie projekta “Manas izvēles brīvība” (Eng: Freedom of My Choice, NPAD-2019/10060) aktivitāšu īstenošanas.

Š.g. 26.janvārī projektā notika tiešsaistes tikšanās, lai prezentētu partneru sagatavotos video par personu ar intelektuālo invaliditāti tiesībām un pārrunātu projekta turpmāko attīstības gaitu. Tikšanās laikā tika prezentēts katra partnera sagatavotais trešais video četru video sērijā. Šajā reizē partneri bija izvēlējušies sekojošas tēmas: “Tiesības būt laimīgam” (Islande), “Tiesības atpūsties” (Lietuva), “Tiesības strādāt” (Latvija), “Tiesības izvēlēties dzīvesbiedru” (Zviedrija) un “Tiesības uz atbalstošu draugu” (Igaunija).

Kopumā šī bija jau ceturtā tikšanās reize, kura, lai gan tai bija jānotiek klātienē, tomēr tika organizēta attālināti ar tiešsaistes rīka MS Teams palīdzību.

Sagaidāms, ka nākamā tikšanās ar ceturtā video prezentāciju notiks š.g. maijā.

Projekta mērķis: personu ar intelektuālo invaliditāti vajadzībām radīt “viegli lasīt” (E2R) un “viegli saprast” (E2U) mācību rīkus (īsi video, kur pašai mērķgrupai piedaloties, tiek aktualizēta kāda konkrēta cilvēktiesība), lai palīdzētu mērķgrupai apzināties savas tiesības, palīdzētu izprastu tiesību jēdzienu, to esamību ikdienā un veicinātu personīgo izaugsmi.  Projektā iesaistītās personas ar invaliditāti, iesaistoties visos projekta īstenošanas etapos, rezultātā kļūs par pamat-tiesību vēstniekiem. Vairāk informācijas par projektu ŠEIT.