Projekti
Ozolnieku vidusskolas skolēni un pedagogi piedalās Erasmus+ projekta “Mobilais muzejs” sanāksmē Itālijā, Senigālijā

Ozolnieku vidusskolas skolēnu grupa kopā ar pavadošajiem pedagogiem šajā nedēļā ir devusies uz Itālijas pilsētu Senigāliju, lai piedalīties Erasmus+ programmas projekta “Mobilais muzejs” sanāksmē.

Sanāksmes mērķis ir turpināt veidot “muzeju koferī” jeb vairākkārt lietojamu, izglītojošu mācību materiālu un eksponātus gan reālajā, gan virtuālajā vidē. Itālijā notiekošajā sanāksmē kopīgi ar Itālijas, Portugāles, Vācijas, Polijas un Rumānijas sadarbības partneriem tiks izzināta tēma “Mūsu ģimene”, pētot fotogrāfijas kā vēstures, atmiņas, kultūras un mākslas avotu. Šīs mobilitātes gaitā no 21. līdz 25.martam plānots piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, vietējo muzeju apmeklējumos, pārgājienos, ekskursijās, praktiskajos grupu darbos. Ozolnieku vidusskolas komandu šajā sanāksmē pārstāv 9.a klases skolnieces Katrīna Brika-Dravniece, Katrīna Dinsberga, Beatrise Tauriņa, Tīna Anna Vanaga un 11.klases skolniece Eva Vīnava, kā arī pavadošie pedagogi – Inese Mičule un Laura Plota.

Erasmus+ programmas skolu apmaiņas partnerības projektu Nr.2019-1-DE03-KA229-059770_4 “Mobilais muzejs” (“Mobile Museum abroad” (MoMa)) Ozolnieku vidusskola īsteno no 2019.gada 18.oktobra līdz 2022.gada 17.augustam. Projekta kopējās izmaksas 192 330,00 EUR, ko 100 % apmērā finansē Eiropas Komisija. Ozolnieku vidusskolai piešķirtais finansējums 30 766,00 EUR