Projekti
Aicina piedalīties bezmaksas seminārā par "Lietu internetu"

Semināra tēmas: ievads Lietu Internetā; pielietojums mājsaimniecībā, lauksaimniecībā; drošība un riski lietu interneta risinājumos. Seminārs notiks divās daļās: 12.jūlijā "Ievads Lietu internetā, tā pielietojums mājsaimniecībā" un 19.jūlijā "Lietu interneta pielietojums lauksaimniecībā, drošība un riski lietu interneta risinājumos". Semināru vadīs RTU lektors Ints Meijers.
 

12.07.2022 no plkst. 15.00 līdz 17.00 MS Teams platformā 
Semināra tēmas:

  • Ievads Lietu internetā (IoT). Kas tas ir, no kā sastāv, kādi ir iespējamie pielietojumi un ieguvums, kā arī šādu risinājumu pieejamība jau šodien.
  • IoT pielietojums mājsaimniecībā. Kādi risinājumi pieejami dzīvoklī vai privātmājā, kādus datus var iegūt, un kā tos var pielietot. Gudrā māja vai dzīvoklis ar iespēju iegūt papildu komfortu vai ietaupīt līdzekļus.

19.07.2022 no plkst. 15.00 līdz 17.00 MS Teams platformā 
Semināra tēmas:

  • IoT pielietojums lauksaimniecībā. Lietu interneta risinājumi kas pieejami lauksaimniekiem, pielietojums zemkopībā, lopkopībā, plaša mēroga risinājumi. Izaicinājumi ieviešot šādus risinājumus.
  • Drošība un riski IoT risinājumos. Lietu interneta sistēmas elementu drošības risku apskats, iespējamo risinājumu izrunāšana.


Pasākums notiek Interreg III URBACT programmas projekta Nr. 5574 " Lietu Internets kā politikas instruments pārmaiņām pašvaldībā (IoTXchange)" ietvaros.