Projekti
Meža dienas 2022 Jelgavas novadā

Jelgavas novada pašvaldība, piedaloties Latvijas Pašvaldību savienības koordinētajā projektā “Meža dienas 2022” un saņemot Meža attīstības fonda Zemkopības ministrijas budžeta programmas "Meža resursu ilgtspējības saglabāšana" apakšprogrammas "Valsts atbalsta pasākumi meža nozarē"  finansējumu, turpināja jau iepriekšējos gados iesāktos Staļģenes muižas parka un Ānes parka atjaunošanas darbus. 

Latvijas sabiedrība Meža dienās 2022 tiek aicināta pievērst uzmanību parku, aleju, koku rindu, dendroloģisko stādījumu stāvoklim un palīdzēt risināt labiekārtošanu, kā arī ar meža apsaimniekošanu saistītajiem jautājumiem.

22. septembrī “Meža dienas 2022” ietvaros Staļģenes muižas parkā, pēc SIA “Veido vidi” ainavu arhitektes Kristīnes Dreijas izstrādātā labiekārtojuma plāna un ieteikumiem, tika papildināti stādījumu ar jauniem lapu kokiem, lapu krūmiem un skuju kokaugiem. Talkas laikā piedalījās Staļģenes vidusskolas audzēkņi, skolotāji, pagasta pārvaldes darbinieki un pašvaldības Vides pārvaldības nodaļas darbinieki.

Tās pašas dienas pēcpusdienā Lielplatones muižā bija iespēja piedalīties informatīvi izglītojoša rakstura pasākumā par ilgtspējīgu un gudru saimniekošanu muižu parkos. Informatīvi izglītojošā pasākumā ar savu pieredzi dalījās Latvijas muižu dārzu un parku vēstures pētniece, ainavu arhitekte Ilze Māra Janelis.

Savukārt 23.septembrī pie PII “Pūcīte” Rīgas ielā 29, Ozolniekos izveidotajā zaļajā zonā, iestādīti lapu koki un skujkoki.  

30. septembrī, lai izveidotu kompaktu un skaistu Ānes parka kopainu, tika iestādīti jauni koku un krūmu stādījumi. Parks ir dabiski veidojies dažādu koku sugu  grupu stādījums. Jauno, sakopto Ānes parku pastaigām un rāmai atpūtai ir iecienījuši vietējie iedzīvotāji. Parkam ir izstrādāts labiekārtošanas plāns, kura ietvaros ir paredzēts uzsākt taciņu izbūvi.

Kopā projekta “Meža dienas 2022” Jelgavas novadā iestādīti 150 jauni lapu koki, lapu krūmi un skuju kokaugi.        


“MEŽA DIENAS 2022” JELGAVAS NOVADĀ