Novada ziņas
Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas audzēkņi apgūst apmācības moduli Apdares darbos Paņevežā

Šonedēļ 12 Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas profesionālās izglītības programmas “Restaurācija” audzēkņi apgūst apmācības moduli Apdares darbos Paņevežu profesionālās izglītības un apmācības centrā.

Divpadsmit topošie Restauratoru asistenti 5 dienu apmācībās apgūst papildus prasmes apdares darbos: flīžu klāšana, virsmu dekorēšana ar krāsu maisījumiem, fasāžu siltināšana, u.tml., lai palielinātu savu konkurētspēju darba tirgū un apgūtu prasmes, kuras Zaļeniekos pagaidām nav iespējams apgūt. Šī ir arī iespēja audzēkņiem uzlabot svešvalodas prasmes, palielināt savu redzes loku un iepazīt kaimiņvalsts kultūru un ierašas.

Aprīlī 12 audzēkņi atkal dosies uz Paņevežu, lai pieredzējušu meistaru vadībā apgūtu 5 dienu apmācības moduli jumta segumu klāšanā.

Kopumā projekta ietvaros Lietuvā, Paņevežā dažādus apmācības moduļus apgūs 24 Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas audzēkņi. Audzēkņu apmācības notiek Interreg V-A Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Darba vidē balstītas apmācības uzsākšana būvniecības un restaurācijas nozarēs Zemgalē un Paņevežā" ietvaros. Projekta kopējais finansējums – 290 334.64 eiro, tostarp ERAF finansējums – 246 784.44 eiro.

Projekta vadītāja:

Lelde Šantare

logo