Novada ziņas
Nākotnes ciemā izveidota jauna gājēju ietve

Ar jaunizbūvētu gājēju ietvi 774,46 metru garumā (924.05 m2) Nākotnes ciemā, Glūdas pagastā  noslēdzies projekts „Gājēju ietvju labiekārtošana Nākotnes ciemā". Līdz ar to radīta droša, sakārtota vide gan kājāmgājējiem, gan arī riteņbraucējiem, skrituļotājiem, nūjotājiem un ikvienam iedzīvotājam.

Darbu ietvaros ietilpa gan  teritorijas topogrāfiskā uzmērīšana, gan esošās seguma pamatnes demontāža, jaunu  betona apmaļu montāža, gan jauna bruģa pamatnes sagatavošana un ieklāšana, izveidojot gājēju celiņu. Noslēdzoties projekta darbiem, var secināt, ka ir palielinātas bērnu un pieaugušo pārvietošanās iespējas, sekmējot aktīvāku dzīvesveidu, kā arī bērnu vispusīgas attīstības iespējas. Protams, uzlabots arī ciema kopējais tehniskais un vizuālais kopskats.

Projekts „Gājēju ietvju labiekārtošana Nākotnes ciemā" (Nr.16-06-AL03-A019.2201-000006) tika īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējas attīstības stratēģiju” ietvaros. Projekta mērķis bija izbūvēt gājēju ietvi Nākotnes ciemā, Glūdas pagastā  700 metru garumā un 1,2 metru platumā, nodrošinot pakalpojumu pieejamību ciemā, veicinot vietas potenciāla un pievilcības attīstību, un sabiedrībai nozīmīga objekta atjaunošanu.

Kā zināms, Jelgavas novadā šajā vasarā īsteno arī vēl divus gājēju celiņu projektus - “Gājēju-veloceliņa izbūve Sesavas pagastā” un apvienoto gājēju-veloceliņu Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes ciemā paralēli valsts autoceļam P94 Jelgava-Staļģene-Code.