Novada ziņas Jaunatne
Sociālās uzņēmējdarbības piču konkursā uzvar Branku jauniešu centrs TUVU

Sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursa “Tam labam būs augt 2022” fināla Branku jauniešu centrs TUVU

Piektdien, 9.septembrī, norisinājās Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija - LSUA Sociālās uzņēmējdarbības piču konkurss “Tam labam būs augt” fināls, kur Branku jauniešu centrs “Tuvu” ieguva skatītāju simpātijas balvu Konteinera attīstībai.

Projekts “Radīts kustībai” tika atzīts par konkursa uzvarētāju žūrijas vērtējumā. Tas piedāvā funkcionālos apģērbus un aksesuārus bērniem ar kustību traucējumiem. Šādi iecerēts veicināt šīs sociālās grupas iespējas līdzdalībai aktīvās atpūtas notikumos un mobilitāti, kā arī atvieglot iekļaušanās procesus sabiedrībā, nodrošinot funkcionālitāti, drošību, praktiskumu un termoregulāciju dažādos laika apstākļos. Par konkursā iegūto finansējumu tiks izstrādāti kāju sildītāju un rokas uzroču prototipi bērniem ar kustību traucējumiem, kuri pārvietojas riteņkrēslos. Pēc prototipu testēšanas rezultātiem un mērķauditorijas ieteikumiem produkti tiks pilnveidoti apjomīgākai ražošanai un eksportam uz Skandināvijas valstīm.

Savukārt , kur jauniešiem būs iespēja iegūt pirmo oficiālo darba pieredzi un atvieglojot iekļūšanu darba tirgū. Kafejnīcas biznesā nopelnītie līdzekļi palīdzēs attīstīt jauniešu iniciatīvas Jelgavas apkārtnē. Konkursā iegūtais finansējums tiks izmantots dažādu iekārtu – kafijas automāta, vitrīnas vai konvekcijas krāsns -  iegādei.

Konkursa “Tam labam būs augt” finālā savas sociālās uzņēmējdarbības idejas prezentēja 10 esošie un topošie sociālie uzņēmēji no dažādām Latvijas vietām. Kopumā konkursā tika saņemti 50 sociālās uzņēmējdarbības ideju un projektu pieteikumi no visas Latvijas. Otrajai kārtai tālāk tika izvirzītas 25 spēcīgākās idejas un projekti, kuru autori piedalījās prezentācijas prasmju apmācībās, pēc kurām eksperti noteica 10 konkursa finālistus.

Konkursu "Tam labam būs augt" jau trešo gadu organizē Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija sadarbībā ar Luminor banku. Tā mērķis ir veicināt jau esošu sociālo uzņēmumu un jaunu sociālās uzņēmējdarbības ideju attīstību, kā arī pastāstīt par šīm idejām visai Latvijai. Pasākuma norisi atbalsta Attīstības finanšu institūcija "Altum", līdzfinansējot tā norisi no Eiropas Savienības fondu resursiem, Rimi un augstskola RISEBA.

Papildu informācija: Līga Ivanova, liga@sua.lv, +371 26464686