Novada ziņas
Piešķir līdzekļus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam

Jelgavas novada pašvaldība piešķirs 15 000 eiro Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam, tā deputāti lēma 13. jūlija domes ārkārtas sēdē. Šie līdzekļi paredzēti vasaras nometnes organizēšanai bērniem, kas Jelgavas novada sadarbības pašvaldībā Rava-Ruska ieradušies, bēgot no kara smagāk skartajām Ukrainas vietām, bērnu atvešanai uz nometni un Ukrainas pašvaldībai nepieciešamā inventāra iegādei.

No 18. līdz 27.jūlijam Jelgavas novadā viesosies 27 ukraiņu bērni vecumā no 13 līdz 15 gadiem un trīs pavadošās personas no Rava-Ruska pilsētas Ukrainā, lai piedalītos vasaras nometnē.  

Ir sagatavota atraktīva un izglītojoša programma, kuras laikā bērniem būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās, āra aktivitātēs, sporta spēlēs, izzināt Latvijas vēsturi, apmeklējot nozīmīgus arhitektūras pieminekļus un muzejus, kā arī doties ekskursijās, lai iepazītu mūsu zemes dabas bagātības – mežus, jūru, purvus, dzīvniekus. Viesi no Ukrainas varēs apskatīt gan Jelgavas novadu un Jelgavas pilsētu, gan Tērveti, Bausku un Rundāli, gan mūsu valsts galvaspilsētu Rīgu, kā arī baudīt atpūtu pie ūdens  Jūrmalā. 

Kā ziņots iepriekš, Jelgavas novada pašvaldība šā gada 1.jūlijā parakstīja sadarbības memorandu ar Ļvivas apgabala Rava-Ruska pilsētu. Tā mērķis ir veicināt ilgtermiņa abpusēji izdevīgas attiecības starp abām pašvaldībām.

Atgādinām, ka līdz 15.jūlijam ikvienam ir iespēja iesaistīties un palīdzēt sarūpēt lietas, kas Jelgavas novada pašvaldības sadraudzības pilsētai Ukrainā noderētu bēgļu izmitināšanai. Nepieciešamo lietu sarakts.

Līdz 15.jūlija plkst. 12.00 ziedotāji  sarūpētās lietas var nogādāt sava pagasta pārvaldē vai Jelgavas novada pašvaldībā, Pasta ielā 37, Jelgavā. Pirms ierašanās lūdzam zvanīt: Dainis  +371 29124567  vai +371 63022238.

Jau sestdien no rīta Jelgavas novada iedzīvotāju un pašvaldības sagādātā humānā palīdzība tiks vesta uz Ukrainu. Paldies visiem ziedotājiem!